De ce bate DNA bate la poarta lui Gheorghe Ştefan

| 12 feb, 2014

Există informații pe surse care spun că acțiunea DNA are ca scop „convingerea” lui Gheorghe Ștefan să treacă la PMP, chiar cu riscul pierderii propriei funcții.

Procurorii DNA efectuează zilele acestea percheziții la Primăria Piatra Neamț, într-un dosar de corupție care îl vizează și primarul Gheorghe Ștefan – „Pinalty”. Obiectul cercetării penale are în vedere faptul că în perioada 2008 - 2013 au fost atribuite în mod ilegal contracte de către municipalitate unor firme private, fiind avut în vedere interesul persoanelor cu funcții publice din cadrul primăriei.

Edilul PDL Ștefan Gheorghe este suspectat că a abuzat de funcția deținută prin acordarea ilegală a mai multor contracte finanțate din bani publici atât pentru firmele sale, cât și pentru firmele apropiaților săi, motiv pentru care anchetatorii au descins și la firmele primarului „Pinalti“.

Cercetările efectuate de procurorii DNA demonstrează că în perioada 2008-2013 au fost direcționate, prin intermediul unor persoane cu funcții publice, finanțări din fonduri publice pentru contracte de prestări servicii și finanțări pentru localitățile de pe raza județului Neamț.

Mai mullt, în comunicatul remis de către DNA, se susține faptul că aceste finanțări au fost efectuate atât în interesul angajaților primăriei, cât și în interesul administratorilor societăților comerciale, mulți dintre care ar fi fost selectați ca interpuși de Gheorghe Ștefan.

„Pinalti” nu este la prima încercare de a își rezolva „treburile” în mod abuziv. Există informații potrivit cărora acesta și-ar fi forțat colegii din PDL Neamț să o susțină pe Elena Udrea pentru funcția de Președinte al PDL. Fustrat de faptul că Udrea a pierdut șefia PDL-ului în 2013, acesta a reproșat că nu s-a procedat corect în Consiliul Național de Coordonare al PDL, unde numărul delegaților la congres a fost majorat cu cinci membri pentru toate filialele și a catalogat procedura ca fiind una „nefirească“ deoarece trebuia să se țină cont de „performanțele” fiecărei filiale și nu să se acorde tuturor accelași drept de reprezentare. Ținem cu toții minte scandalul în care democrat-liberalii s-au alergat cu urnele cu voturi prin sediul evenimentului.

În plus, deși este vicepreședinte PDL, Ștefan Gheorghe, a susținut decizia Elenei Udrea de a se alătura Partidului Mișcarea Populară, care este partidul de suflet al Președintelui Traian Băsescu, despre care afirmă că este un proiect viabil pentru România și pe care îl simpatizează.

Există chiar informații pe surse care spun că acțiunea DNA are ca scop „convingerea” lui Ștefan să treacă la PMP, chiar cu riscul pierderii propriei funcții. În acest condiții, pentru a scăpa de ancheta anticorupție cu ajutorul sprijinului președintelui Traian Băsescu, ne putem aștepta ca "Pinalti" să fie umătorul pe lista înscrierilor în Mișcarea Populară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ