Ponta, despre graţierea lui Becali: Dacă aş fi ministrul Justiţiei, aş propune preşedintelui acest lucru

| 03 feb, 2014

Ministrul Justiţiei a primit o cerere de graţiere a lui Gigi Becali pe care o analizează dacă o va trimite preşedintelui cu aviz pozitiv sau negativ, a anunţat premierul Ponta, adăugând că el, dacă ar fi ministru, ar propune acest lucru deoarece graţierile trebuie gândite în "beneficiul societăţii", relatează Mediafax.

"Există o cerere făcută la Ministerul Justiţiei, ministrul Justiţiei m-a informat şi urmează să ia o decizie. Eu cred că....nu, nu pot să spun. Dacă aş fi ministrul Justiţiei, aş propune preşedintelui acest lucru, dar nu sunt, este o decizie care aparţine ministrului Justiţiei", a spus Ponta, întrebat la Antena 3 dacă este de acord cu graţierea lui Gigi Becali.

El a precizat că ministrul Justiţiei este cel care poate decide dacă înaintează o astfel de cerere preşedintelui ţării cu aviz pozitiv sau negativ şi că preşedintele este cel care graţiază.

Ponta a adăugat că sunt depuse mai multe astfel de cereri, dintre care cazul Becali este cel mai cunoscut, şi că instituţia graţierii "trebuie să funcţioneze" când sunt situaţii sociale speciale sau umane.

"Noi am căzut în nebunia în care toată lumea trebuie să stea la închisoare. Noi trebuie să ne gândim la beneficiul societăţii: ce e mai important, să îl ţin în închisoare sau...", a adăugat Ponta.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ