Ponta: Statul va suporta jumătate din cheltuielile salariale pentru firmele care creează 20 de locuri de muncă

| 03 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a anunţat luni, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI, că statul va suporta de la 1 iulie jumătate din cheltuielile salariale ale companiilor care creează cel puţin 20 de locuri de muncă.

"Măsura, care se adresează companiilor private, de asemenea stabilită, agreată în mod definitiv cu partenerii noştri internaţionali, este schema de ajutor de stat pentru companiile care creează minim 20 de locuri de muncă. Pentru acestea, statul va plăti jumătate din valoarea totală a cheltuielii salariale. Nu este vorba aici doar de o scădere a impozitului sau a contribuţiilor sociale, este vorba de jumătate din cheltuiala salarială din tot ceea ce, în limbajul comun, spunem 'salariul pe care angajatorul privat îl plăteşte", a anunţat prim-ministrul.

Potrivit ministrului de legat pentru Buget, Liviu Voinea, măsura va intra în vigoare la 1 iulie şi va fi valabilă şapte ani.

"Normele metodologice vor fi publicate (...) în luna aprilie, astfel încât să se poată face preînscrieri, deci firmele deja să poată intra în program şi, de la 1 iulie, să se poată face plăţi către ele, să se poată analiza dosare", a adăugat Voinea.

Potrivit lui Voinea, dacă pentru acest program vor aplica numai 1.000 de firme pe an, înseamnă 20 de mii de locuri de muncă pe an.

Tag-uri: FMI, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ