Dan Şova: Anul acesta s-a acţionat la deszăpezire de trei ori mai repede decât în ceilalţi ani

| 05 feb, 2014

Anul acesta s-a acţionat la deszăpezire de trei ori mai repede faţă de ceilalţi ani, a declarat miercuri seară, la România TV, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova.

"Acum s-a acţionat de trei ori mai repede decât în toţi ceilalţi ani, pe Cod portocaliu', a spus Şova, subliniind că 'a redus din start' cu 35 la sută costurile de deszăpezire.

De asemenea, ministrul a afirmat că în iarna 2012/2013 acţiunea de deszăpezire la nivel naţional a costat 27 de milioane de euro, faţă de 45 de milioane în 2011/2012, a declarat, miercuri seară, la postul RTV, ministrul pentru mari proiecte, Dan Şova.

'Anul trecut, sumele totale pe deszăpezire, pe patru luni de iarnă, totalul plătit la nivel naţional firmelor de deszăpezire, a fost de 27 milioane de euro. În iarna 2012/2013, preţul mediu de deszăpezire a fost de 390 de euro pe kilometru. În 2011/2012, deszăpezirea a costat 45 de milioane de euro', a explicat Şova.

El a precizat, pe de altă parte, că în ianuarie 2014 nu au fost încheiate contracte de deszăpezire, ci doar pentru închirierea de utilaje.

'În ianuarie s-au încheiat numai contracte de închiriere de utilaje. Din cauza Codurilor portocalii şi roşii, CNADNR a trebuit să închirieze nişte utilaje de la firme private, în valoare de 70.000 de euro', a explicat Dan Şova.

Tag-uri: dan sova, deszapezire
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ