Sondaj: Guvernul Ponta, mai bun ca guvernul Boc în acţiunile de deszăpezire

| 03 feb, 2014

Peste 70% dintre români consideră că Guvernul condus de Victor Ponta s-a descurcat mai bine decât cel condus de Emil Boc în acţiunile de deszăpezire, relevă un sondaj realizat de CSCI, în perioada 30 ianuarie - 2 februarie.

Conform sondajului citat, 89% dintre români au auzit despre problemele legate de deszăpezirile de anul acesta, în timp ce 10% au spus că nu, iar 1% au optat pentru varianta 'nu ştiu/nu răspund'.

La întrebarea cine s-a descurcat mai bine cu deszăpezirile în ultimii ani, 78% dintre respondenţi au spus că Guvernul Ponta (în 2014), 18% au precizat că Guvernul Boc (în 2012), iar 4% au spus că nu ştiu sau nu răspund.

Întrebaţi dacă premierul Victor Ponta a făcut bine sau a greşit că s-a implicat în toate şedinţele comandamentelor de deszăpezire, 74% dintre respondenţi au spus că şeful Executivului a făcut bine, în timp ce 23% consideră contrariul, iar 3% au ales varianta 'nu ştiu/nu răspund'.

Cât priveşte activitatea Guvernului condus de Victor Ponta din ultima săptămână în legătură cu deszăpezirea, 56% dintre respondenţi au o părere destul de bună sau foarte bună (42% - destul de bună; 14% - foarte bună), iar 40% au o părere proastă şi foarte proastă (14% - foarte proastă; 26% - destul de proastă).

Potrivit aceluiaşi sondaj, românii au fost chestionaţi şi cu privire la reprezentanţii cărui partid i-ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European.

Astfel, dintre cei care au exprimat o opţiune de vot şi au probabilitate mai mare de a se prezenta la urne (42% din eşantion), 41% au optat pentru PSD+PC+UNPR; 16% - PNL, 14% - PDL, 7% - UDMR, 6% - PP-DD.

Sondajul CSCI a fost realizat la nivel naţional, în perioada 30 ianuarie - 2 februarie, pe un eşantion de 990 interviuri. Eşantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 şi recensământul populaţiei 2002, eroarea tolerată este 3,3%, la un nivel de probabilitate de 95%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ