Despre viscol: înainte de orice, contează viața oamenilor

| 31 ian, 2014

Nu Victor Ponta a inventat ”criza zăpezii” și ar fi o dovadă jenantă de senilitate să nu ne amintim felul îndoielnic în care au gestionat deszăpezirile premierii Boc și MRU, ca să nu-i amintim decât pe aceștia doi.

O dovadă de slinos oportunism politic au dat în aceste zile toți aceia care s-au apucat să critice în devălmășie guvernul condus pe Victor Ponta, pentru fiecare din măsurile luate în cadrul comandamentelor de iarnă. În primul rând atitudinea critică este lipsită de onestitate în acest caz, având în vedere că România se confruntă cu o criză a infrastructurii cronicizată, pe care au păstorit-o cum s-au priceput sau cum le-a permis obrazul absolut toate taberele politice care s-au perindat în 23 de ani la conducerea țării. Nu Victor Ponta a inventat ”criza zăpezii” și ar fi o dovadă jenantă de senilitate să nu ne amintim felul îndoielnic în care au gestionat deszăpezirile premierii Boc și MRU, ca să nu-i amintim decât pe aceștia doi.

Revoltător, însă, este când toți acești critici și specialiști improvizați se apucă să porcăie Guvernul inclusiv pentru măsurile absolut necesare, care implică răspunderea enormă pentru viața și siguranța cetățenilor! Vai, dau aceștia ochii peste cap, a închis Ponta drumurile! Nu zău, dar asta-i chiar o dovadă de necrofagie politică cronică din partea celor care-și fac practic publică frustrarea că nu pot critica Guvernul Ponta și pentru niscaiva decese. Premierul Ponta și miniștrii săi au acționat în acest caz cu luciditate și răspundere. Nu are rost să ne ascundem după degete, infrastructura României este cum este și nu sunt acceptabile critici tocmai dinspre tabăra politică care n-a făcut nimic în zece ani pentru a remedia fie și parțial ceva. În plus, să fim cinstiți cu Ponta, că ne este simpatic sau nu, premierul nu a închis decât drumurile cu risc. În afară de propagandiștii lui Traian Băsescu, cui ar fi servit dacă ar fi existat victime pe aceste drumuri? Este o întrebare retorică. Mai puțin retoric este sfatul nostru să căutați pe net imagini sau filmări despre ultimele zăpezi care au paralizat literalmente autostrăzile americane, cauzând ambuteiaje uriașe, deși n-a fost vorba decât de un strat de zăpadă de sub 20 de centimetri!

Ideea este că, în astfel de situații, apar probleme neprevăzute și la case mai mari... Dar așa sunt, pricepuți, ai lui Băsescu, când nu sunt ei responsabili.

http://www.theatlantic.com/business/archive/2014/01/how-2-inches-of-snow-created-a-traffic-nightmare-in-atlanta/283434/

http://gizmodo.com/why-the-south-fell-apart-in-the-snow-1511566912

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 ian, 2014
cantautor
cine urmeaza la pupat in fund dupa Arafat,Pricopie,Ponta(in ordinea articolelor..)?
vedem azi sau maine..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ