Ministerul de Interne a mobilizat aproximativ 6.100 de angajaţi în judeţele sub avertizare meteo

| 30 ian, 2014

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizaţi în cursul zilei de joi şi au acţionat în teren aproximativ 6.100 de poliţişti, pompieri, jandarmi care au intervenit cu peste 1.600 mijloace tehnice în ajutorul populaţiei.

Misiuni de salvare au avut loc joi în toate judeţele afectate de fenomenele meteorologice periculoase.

"La nivelul zonelor afectate, în intervalul 08.00-16.00, s-a intervenit la un total de 102 misiuni medicale de urgenţă, cu ajutorul pompierilor salvatori, echipajelor SMURD şi elicopterelor MAI. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au desfăşurat 22 de misiuni de salvare în localităţile din care au fost transmise solicitări de intervenţie aeriană, acordând asistenţă aeromedicală pentru 31 de persoane aflate în stare critică. Astfel, Inspectoratul General de Aviaţiei al MAI a răspuns solicitărilor de asistenţă aeriană din judeţele Buzău, Brăila, Constanţa, Călăraşi, Galaţi", se arată în comunicatul MAI.

Dintre persoanele salvate de piloţii Ministerului Afacerilor Interne, trei au fost femei însărcinate, iar şapte au fost copii, toate persoanele fiind preluate şi transportate către unităţi medicale specializate.

Comunicatul mai arată că pompierii de la inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă au intervenit pentru salvarea semenilor şi bunurilor acestora.

"Peste 2.000 de pompieri au acţionat în judeţele afectate de fenomenele meteo periculoase. Peste 2.800 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivele curente de ordine şi siguranţă publică în judeţele Buzău, Călăraşi, Brăila, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea, în contextul evenimentelor generate de căderile abundente de zăpadă şi intensificările vântului. Poliţiştii au desfăşurat misiuni de dirijare şi control a traficului rutier şi salvare de vieţi omeneşti", informează MAI.

La nivelul Jandarmeriei Române s-a realizat relocarea de forţe în sprijinul populaţiei care a avut de suferit în aceste zile, în 120 de localităţi din judeţele unde au fost emise avertizări meteorologice. Astfel, în judeţul Brăila au fost 155 jandarmi din cadrul Grupării Mobile Bacău împreună cu 80 jandarmi din cadrul IJJ Brăila, în judeţul Buzău - 161 jandarmi din cadrul Grupării Mobile Ploieşti împreună cu 101 din cadrul IJJ Buzău, în judeţul Călăraşi - 100 jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi 90 din cadrul Grupării Mobile Constanţa împreună cu 80 din cadrul IJJ Călăraşi, în judeţul Ialomiţa - 100 jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi 75 din cadrul Grupării Mobile Constanţa împreună cu 60 din cadrul IJJ Ialomiţa, iar în judeţul Vrancea - 45 jandarmi din cadrul Grupării Mobile Bacău împreună cu 81 din cadrul IJJ Vrancea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ