Ponta, mult mai bun decât Boc în lupta cu viscolul

| 04 feb, 2014

Plusul câştigat a fost demonstrat de un sondaj de opinie, realizat de CSCI, în perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2014, care arată că 78% dintre români consideră că Guvernul condus de Victor Ponta s-a descurcat mai bine decât cel condus de Emil Boc în acțiunile de deszăpezire.

Dacă în alţi ani lupta cu zăpada era pierdută încă din start, pentru că, nu-i aşa, zăpada a venit pe neaşteptate, în ianuarie, acum autorităţile au părut mai bine pregătite şi mai organizate. Aceste aspecte au fost sesizate şi de cetăţeni. Potrivit unui sondaj realizat de CSCI, 78% din intervievaţi consideră că guvernul condus de Victor Ponta s-a descurcat mai bine cu deszăpezirile decât cel condus de Emil Boc. Pe lângă aceste cifre şi acţiunea din teren a autorităţilor, cu siguranţă a contat şi bunul simţ de care au dat dovadă mai marii ţării.

Ca şi în anii trecuţi, lupta cu viscolul a fost o piatră grea de încercare pentru autorităţi. Zăpada venită pe nepusă masă, ca şi viscolul de altfel, prindea autorităţile nepregătite, de parcă era vara şi nu se aşteptau că vine zăpada. Ba mai mult, se şi revoltau că bătrânii şi femeile stau în casă la căldură în loc să iasă şi ei la lopată, pentru că doar pentru ei se făcea deszăpezirea. Parcă-l şi văd pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu cum îi certa pe bătrâni că stau în casă şi-i lasă pe militari să lupte singuri cu troienele. „Este inadmisibil să ajungi pe stăzile unei localităţi în România şi să-i vezi pe militari desfundând drumurile în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concentăţenii noştri, stau în casă la caldură. Nu se poate aşa ceva, nu putem plăti lenea la nesfârşit”, declara Ungureanu în februarie 2012.

Dar Ungureanu şi PDL au primit o palmă aspră din partea românilor la alegerile din 2012. O reacţia de salutat a cetăţenilor. A fost dat un semnal puternic şi anume că nu acceptăm mitocănii din partea celor aleşi să ne reprezinte interesele. Nu acceptăm şi nu tolerăm aroganţa şi lipsa de respect. Şi se pare că această lecţie a umilinţei a fost învăţată bine de către următorul guvern. Chiar dacă lucrurile nu sunt perfecte, că avem multe de recuperat, că unele situaţii trebuiau tratate altfel, măcar nu mai vedem acea lipsă de respect şi dispreţ faţă de cetăţeni. Guvernul Ponta, chiar dacă nu a făcut minuni (nici nu era posibil aşa ceva), a reuşit să fie decent în colaborarea cu cetăţenii. Iar în comparaţie cu perioada PDL, guvernarea actuală a ieşit cu un mare plus la capitolul deszăpeziri.

Plusul câştigat a fost demonstrat de un sondaj de opinie, realizat de CSCI, în perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2014, care arată că 78% dintre români consideră că Guvernul condus de Victor Ponta s-a descurcat mai bine decât cel condus de Emil Boc în acțiunile de deszăpezire. De asemenea, 74% dintre respondenți consideră că premierul Ponta a făcut foarte bine că s-a implicat în toate ședințele comandamentelor de deszăpezire, în timp ce 23% consideră contrariul. Mai mult, în ceea ce priveşte activitatea Guvernului Ponta în lupta cu zăpezile, 56% dintre respondenți sunt mulţumiţi, în timp ce 40% s-au declarat nemulţumiţi. Colac peste pupăză, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, PSD ar obţine 41%, în timp ce PNL şi PDL se situează în jurul a 16%. Acest fapt, demonstrează că activitatea Guvernului Ponta, chiar dacă a trecut ceva timp de la investire, se bucură de încredere în rândul cetăţenilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 feb, 2014
andy
Ponta a fost o catastrofa. Nu mai manipulatzi lumea cu sondaje masluite .Cand au mai murit atatea persoane din cauza zapezii? Si statzi ca mai e destul pana la primavara.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ