Şova, în dezbaterile la moţiunea pe deszăpezire: Conţine afirmaţii mincinoase. Votul va fi dat marţi

| 24 feb, 2014

Ministrul Dan Şova a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea simplă a PDL privind deszăpezirea "face revista presei şi nimic altceva" şi conţine afirmaţii "necontrolate şi mincinoase".

"Dincolo de multele chestiuni umoristice pe care le-a sesizat domnul Nazare (Alexandru Nazare a prezentat moţiunea - n.r.), aş vrea să încep cu două lucruri, care mie personal mi se par grave: în interiorul textului moţiunii se află o afirmaţie extrem de gravă şi neadevărată, anume că în timpul celor 6 zile ar fi murit 17 oameni înzăpeziţi. Este nu numai o afirmaţie absolut necontrolată, dar şi mincinoasă, eu vreau să-i spun fostului ministru de 78 de zile că singura dată când s-a întâmplat (...) cel puţin în ultimii 10 ani să moară o persoană înzepezită s-a întâmplat în timpul ministeriatului doamnei Boagiu, când o maşină a fost uitată sub zăpadă la Adunaţii Copăceni", a susţinut Şova.

Dan Şova a mai spus că, în perioada 2010-2011 şi 2011-2012, când erau miniştri Anca Boagiu şi respectiv Alexandru Nazare, cheltuielile privind deszăpezirea au însumat 607 de milioane de lei, în timp ce în 2012-2013 şi 2013-2014, adică în actuala guvernare, cheltuielile sunt sub 400 de milioane de lei.

"În 2012 au fost închise 93 de drumuri când eraţi ministru. În 2014 au fost închise 47 de drumuri. (...) Suma pentru deszăpezire este de 40% din ce a plătit doamna Boagiu în perioada 2010-2011. (...) Puteţi să staţi liniştiţi, pe timpul meu nu se fură ca pe timpul dumneavoastră!", a mai spus Dan Şova.

Şova a mai susţinut că moţiunea PDL a fost copiată din presă şi ar conţine "afirmaţiile diverşilor colonei din presă".

Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut, luni, moţiunea simplă intitulată "Îmbogăţirea baronilor PSD-PNL sau reţeta teleînzăpezirii marca Ponta", iniţiată de 55 de deputaţi ai grupurilor parlamentare ale PDL şi PPDD.

Votul în plen asupra moţiunii simple urmează să fie dat marţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ