Preşedintele Băsescu apără vinovaţii din cazul Apuseni

| 04 feb, 2014

Londra. Ploaie. Coafura rezistă. Apuseni. Vânt puternic. STS rezistă. Cam aşa ar putea fi rezumată şedinţa CSAT în urma căreia am aflat că atât coafura, cât şi carieră militară a generalului Marcel Opriş rezistă.

Până în prezent, instituţiile implicate în scandalul provocat de tragedia aviatică din Apuseni care au plătit pentru eşecul operaţiunii de localizare şi salvare au fost Romatsa, ISU şi MAI, iar la ora la care vorbim patru nume deja au căzut. Primul care a plătit cu funcţia a fost secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Constantin Chiper, a cărui demitere a fost anunţată chiar de către premierul Victor Ponta. Au urmat apoi demisiile directorului general Romatsa, Aleodor Frâncu, dar şi a directorului IGSU, Ion Burloi. Gestul ultimilor doi a fost urmat de Radu Stroe, care şi-a prezentat demisia de onoare din funcţia de ministru al Internelor.

Singură instituţie care nu şi-a asumat responsabilitatea pentru gestionarea situaţiei accidentului aviatic din Apuseni este STS-ul. Premierul Victor Ponta a cerut convocarea unei şedinţe CSAT în care să propună demiterea şefului STS, Marcel Opriş, în condiţiile în care instituţia condusă de acesta a furnizat în două rânduri date eronate de localizare a victimelor.

Şedinţa CSAT a avut loc, însă demiterea şefului STS, nu. S-a opus Traian Băsescu. Un lucru de aşteptat de altfel, dar care nu alungă cu nimic vinovăţia care planează din ce în ce mai clar asupra Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Ce a urmat însă după, este cu adevărat halucinant. Preşedintele României a susţinut o declaraţie de presă, în care dacă n-ai fi ştiut cine vorbeşte, ai fi zis cu siguranţă că în spatele pupitrului se află avocatul lui Marcel Opriş, întregul discurs fiind o dovadă de dragoste şi devotament pentru cel care i-a fost alături în iarna lui 2009 şi în vara lui 2012. În lipsa argumentelor, preşedintele s-a ascuns în spatele unor hărţi, cel mai probabil documente clasificate, încercând din răsputeri să-l scoată din culpă atât pe şeful STS, cât şi instituţia pe care acesta o conduce.

Faptul că nişte oameni nu au putut fi găsiţi la timp şi astfel şi-au găsit sfârşitul pare să conteze prea puţin pentru Traian Băsescu, atâta timp cât interesul său este încă, în joc. Pentru că, să nu ne amăgim, la câte vrute şi nevrute i-au trecut pe la ureche generalului Opriş, ne putem da seama că devotamentul lui Băsescu nu este unul sincer, ci mai degrabă unul interesat.

Dacă n-am fi ştiut mai bine, am fi putut zice că Băsescu nu a aşteptat nici măcar să se răcească cadavrele celor care au murit în accident pentru a se face scut în faţa lui Opriş. Dar din păcate ştim mai bine. Ştim că trupurile lor erau deja îngheţate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ