Mărturii tulburătoare după accidentul aviatic: Am încercat să ne găsim o poziţie, să ne pregătim de impact

| 03 feb, 2014

Medicul Sorin Ianceu, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, a fost externat, luni, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj. A urmat o întâlnire emoţionantă cu familia. "Cei mici mă așteptau în geam deja. Erau nerăbdători. M-au văzut la televizor, dar sunt prea mici să înțeleagă ce s-a întâmplat", a povestit medicul.

Sorin Ianceu a vorbit, la Digi 24, şi despre momentul prăbuşirii avionului pilotat de Adrian Iovan, dar şi despre momentele de groază trăite pe munte în aşteptarea echipelor de salvare. 

"În avion am stat în spatele lui Adrian Iovan. Era a doua oară când zburam cu un avion de dimensiuni mici. Până cu trei-cinci minute înainte de momentul tragic, Adrian Iovan a fost calm. S-au precipitat lucrurile în momentul în care am intrat într-o zonă cu ceață. Din ce am mai citit, probabil era o zonă cu risc de givrare, moment în care avionul a început să piardă altitudine. Am simțit ce se întâmplă în momentul în care pilotul făcea manevre repetate de degivrare, adică tura motoarele ca să scape de gheață și să dezghețe aripile. Se auzeau bucățile de gheață cum zboară de pe elice. În momentul în care am ieșit din ceață, se vedea deja culmea muntelui acoperită de zăpadă. A reușit să se ridice puțin deasupra culmii, după care a pierdut din nou altitudine. Se vedeau vârfurile brazilor, care se apropiau tot mai mult de fuselajul avionului. A fost momentul când mi-am dat seama că șansele sunt mari să nu mai poată redresa avionul. Niciunul dintre noi nu s-a uitat la celălalalt. Fiecare a încercat să își găsească o poziție în care să fie pregătit pentru impact", și-a amintit Sorin Ianceu.

Citeste mai mult pe RTV.net.

Tag-uri: accident aviatic
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ