Traian Băsescu, după CSAT: A fost o hărmălaie, din acest motiv acei oameni nu au putut fi ajutaţi

| 02 feb, 2014

Preşedintele Băsescu a declarat, duminică, după şedinţa CSAT, că în ultima perioadă "s-a instalat public, prin persistenţa unor minciuni", că STS trebuia să facă localizarea exactă a locului accidentului, spunând că acest lucru e o minciună şi că STS nu are nici echipament şi nici dreptul legal, dar şi că desfăşurarea operaţiunii de salvare a fost o hărmălaie totală.

Declaraţiile lui Traian Băsescu:

Accidentul aviatic

-Dup accidentul din 20 ianuarie din Apuseni s-a creat în mod nedrept impresia că statul român nu este capabil să acţioneze în stare urgentă. Vreau să precizez în mod clar că atunci când atribuţiunile au reclamat, eu am coordonat acţiunile statului român, cea mai mare parte dintre ele fiind implicate în mod curent în operaţiunile de salvare în accidentele aviatice.

-Accidentul de aviaţie din Apuseni, la solicitarea premierului de a organiza un CSAT m-a obligat legal sa îl organizez.

- Acţiunea din Apuseni nu a fost ocoordonată în conformitate cu reglementările în vigoare. De aceea a fost un eşec, aşa cum a definit-o şi primul-ministru. În aceste zile s-a instalat public, prin persistenţa unor minciuni, ideea că STS trebuia să facă localizarea exactă a locului accidentului. Este o minciună. STS nu are echipamente pentru aşa ceva, nici dreptul legal să facă aşa ceva.

- STS are capacitatea de a spune exact punctul din care s-a făcut apelul telefonic, în momentul în care se face de pe un telefon fix. În momentul în care apelul se face de pe un telefon mobil, STS primeşte indicativul sectorului de la operator, dacă e Orange sau Vodafone sau alt operator de telefonie mobilă.

- Lipsa de coordonare nu necesită schimbarea regulamentelor, am atenţionat şi în CSAT asupra acestui lucru. Nu vom culege decât rezultate negative. Ceea ce trebuie să facem este să respectăm legislaţia pe care o avem şi sigur instituţiile statului vor fi capabile să acţioneze cu suficientă promptitudine.

-Marcel Opriş nu este om politic, şi nu poţi să-l tratezi ca pe om politic pe care să-l poţi schimba, a făcut o carieră militară şi nu pot să-mi bat joc de el.

-Dacă există cineva care poate dovedi că STS-ul are capabilităţi mai mari decât prezentate în acest caz, VĂ ASIGUR că nu stau nicio clipă şi-l destitui pe Marcel Opriş.

-Informaţiile pe care le am sunt legate şi de aeronavă, şi de modul de desfăşurare a zborului, înălţimile până la care a fost supravegheat avuinul de ROMATSA. A fost o hărmălaie, din acest motiv acei oameni nu au putut fi ajutaţi şi sarcina Ministerului Transporturilor nu poate fi dată deoparte.

 

Despre operaţiunile de deszăpezire

- Seamănă cu ce face Guvernul cu prefecţii. Deszăpezirea s-a făcut cu lungi comandamente la televizor, penibile de multe ori, care a avut rolul să acopere faptul că nu sunt utilaje de intervenţie. Nu poţi să dai afară prefecţii. Toate reproşurile s-au îndreptat către prefecţi şi vreau să ştiţi că mi se pare dezonorant acest mod de a lucra.

-Preşedinţii de CJ au făcut achiziţiile publice, CNADNR a făcut achiziţii de servicii.

- Mascarada televizată a comandamentelor nu face decât să fie o acoperire pentru banii nemeritaţi şi nemunciţi care se vor da firmelor clientelare care au contract de deszapezire, iar în locul lor a fost scoasă Armata. Propun Guvernului să dea banii Armatei şi Jandarmeriei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ