Antonescu îl contrazice pe Ponta: Proiectul de trecere a STS la Ministerul de Interne, la Camera Deputaţilor

| 03 feb, 2014

Crin Antonescu a declarat luni că proiectul de lege prin care se propune trecerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale la Ministerul de Interne, în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, va fi depus la Camera Deputaţilor, nu la Senat, cum anunţase duminică Victor Ponta.

Crin Antonescu a declarat luni că proiectul de lege prin care se propune trecerea STS la Ministerul de Interne va fi depus la Camera Deputaţilor.

,,Proiectul nu va fi depus la Senat. După evaluarea mea, Senatul este cameră decizională pentru acest proiect de lege, el va fi depus la Camera Deputaţilor", a declarat preşedintele Senatului, Crin Antonescu, adăugând că este prematur să se discute despre acest proiect de lege pentru că 'încă nu există'.

El îl contrazice astfel pe premierul Victor Ponta, care anunţase duminică seară că USL urmează să depună luni, la Senat, proiectul de lege prin care STS trece la Ministerul de Interne, în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Am decis ca mâine (luni - n.r.), la Biroul Permanent al Senatului, să fie prezentat proiectul de lege prin care, pentru o mai bună coordonare a tuturor instituţiilor care au atribuţii în intervenţia în situaţii de urgenţă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale să treacă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în aşa fel încât să avem o structură mai puţin birocratică şi o răspundere foarte clară", a declarat duminică prim-ministrul.

În şedinţa CSAT de duminică, în care premierul Ponta ceruse destituirea şefului STS, Marcel Opriş, pentru că nu a reuşit localizarea avionului prăbuşit în Apuseni, s-a decis totuşi că STS nu avea atribuţii şi mijloace de localizare, astfel că Opriş a rămas în funcţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ