Eugen Tomac (PMP) garantează voturile din Republica Moldova pentru Elena Băsescu

| 06 feb, 2014

Eugen Tomac, liderul Partidului Mișcarea Populară, își trage originile din Republica Moldova, unde este un om politic vizibil, cu birou de parlamentar la Chișinău. În România, acesta a ajuns lider al proiectului „de suflet” al președintelui Tarian BăsescuMișcarea Populară.

Care e miza acestui personaj cheie? Interesul lui Traian Băsescu de a câstiga cât mai multe voturi în Republica Moldova pentru fiica sa cea mică, Elena Băsescu, la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai.

Așadar, dincolo de toate declarațiile sale, obiectivul urmărit cu adevărat de Eugen Tomac este ca prin promovarea unui discurs pro-Republica Moldova să crească șansele Elenei Băsescu de a fi votată de moldoveni la alegerile europarlamentare.

Planul tacit al lui Traian Băsescu în care se încadrează majoritatea declarațiilor sale la adresa Republicii Moldova începe să fie dezvăluit odată cu apropierea alegerilor pentru Parlamentul European. Discursurile ținute la Cotroceni pentru o unire cu Republica Moldova trădează de fapt intenția Președintelui de a duce o luptă peste Prut cu scopul de a strânge cât mai multe voturi pentru ca fiica sa.

Iar din acest plan ticluit din timp de Traian Băsescu face parte liderul PMP Eugen Tomac. Președintele Băsescu l-a pus șef pe fostul său consilier șef peste foștii PDL-iști numai datorită imaginii sale din Repubilca Moldova și pentru că este o persoană importantă pentru românii de peste Prut.

Astfel, liderul PMP constituie un pilon foarte important în crearea unei imagini favorabile Elenei Băsescu în Republica Moldova, care i-ar permite acesteia să-și continue cariera politică la Bruxelles.

Iar sustinerea oferită a fost deja plătită de Elena Băsescu prin campania pe care aceasta a făcut-o pentru Tomac în 2012, la alegerile parlamentare. Fiica cea mică a lui Băsescu a pășit pentru prima dată peste Prut când a participat la lansarea oficală a candidaturii lui Eugen Tomac acum doi ani, iar acum, faptul căa cesta a fost pus la conducerea PMPvine să întoarcă favoarea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 feb, 2014
cantautor
Dle autor Plop,
eu inteleg necesitatea biologica de a manca..
pentru aceasta transmiti sub semnatura ta ,articolele scrise de sefi
am totusi o rugaminte,apeleaza la cineva si corecteaza-le..
m-am cam saturat de scuza cu "tastatura"...
exemplificare..
"Eugen Tomac acum doi ani, iar acum, faptul căa cesta a fost pus la conducerea PMPvine să întoarcă favoarea"
Salutari prietenesti,Dle Mop

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ