Cine este șeful real al PMP

| 04 feb, 2014

La sfârșitul lunii trecute Elena Udrea rupea ușa de la PDL și dădea startul scurgerilor de parlamentari și aleși PDL înspre nou-înființatul partid prezidențial.

Acum aceasta a devenit susținătoarea principală a unificării dreptei, dacă se poate chiar în jurul dânsei. Sigur, de ce nu ai încerca să lupți să reîntregești ceva la disoluția căruia tu însăți ai avut rolul principal? Mai întâi spargem farfuria, apoi dăm strigare să vină toți cu scoci și lipici, să o pună la loc.

Elena Udrea declara ieri că partidul își propune un scor de două cifre, “de la 10% la 29%”. Pe listă urmează să figureze oameni precum Cristian Preda, Teodor Baconschi și Theodor Paleologu, “iar ultima pe listă voi fi eu, nu pentru că vreau să merg la Parlamentul European, ci pentru că trebuie să împing această listă,” a adăugat noua membră PMP. Nimeni nu poate contesta faptul că cei trei menționați nu au notorietate nici cât coafeza care i-a făcut bretonul doamnei Udrea. Era deci nevoie de cineva cu vizibilitate, care să “împingă” formațiunea și să mobilizeze electoratul. Să o împingă înspre ce și, mai important, care electorat?!, asta rămâne de văzut...

Aceasta a spus ca momentan nu ia in calcul preluarea conducerii partidului și le-a cerut colegilor să facă același lucru – doar pentru că ea nu s-a așezat încă, nu înseamnă că locul nu este încălzit acolo pentru dânsa. Doar nu îl vedeți pe unul ca Marian Preda sau Eugen Tomac să conducă onorabil o ieșire la picnic măcar, darămite moștenirea politică a președintelui. Eugen Tomac s-a făcut remarcat la conferința de presă în care doamna Udrea își anunța înscrierea în partidul “său” dând din cap în semn de aprobare și întrebând-o dacă mai are nevoie de puțină apă.

Odată cu venirea acesteia în partid, și, bineînțeles, cu infuzia de consilieri prezidențiali “intrați în legalitate”, partidul intră și el pe făgașul normal și îi acordă lui Băsescu ceea ce i-a lipsit după rândurile de alegeri din 2012 și, mai ales, după alegerile interne din PDL din 2013: o (porta)voce în parlament, o (porta)voce în alegerile europarlamentare, în consilii județene, locale și cam oriunde acolo unde PDL-ul nu era în stare să recite poezia lui corect.

"Nu este un target să vină oameni de la PDL la PMP. Sigur că sunt oameni care aleg să vină, dar noi nu curtăm pe nimeni,” a spus Udrea. Și nici nu ar mai avea de ce! Prin instalarea aceasteia în partid, a fost montat felinarul lui Băsescu pe baraca politică numită PMP, iar acum toate muștele care încă nu înțeleseseră mesajul o să se repeadă instinctiv acolo.

Deznodământ așteptat, așadar: cei șapte-opti piciti prezidențiali, de curând demisionari de la Cotroceni, aplaudă exaltați sosirea Albei ca Zăpada. Porțile rămân deschise pentru orice alt om politic cu vederi de dreapta, atât timp cât sunt aceleași cu ale președintelui și nu are probleme să ia ordine de la doamna Udrea. Se confirmă acum ce știa, de fapt, tot satul – „Doamna și-a luat partidul în primire”.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 feb, 2014
cantautor
Cine este șeful real al PSD?
baronii locali..
Se confirmă acum ce știa, de fapt, tot satul – „acestia și-au luat partidul în primire”.
parafrazez dupa un articol al unui gaga...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ