PMP, un partid la fel de „hoț” ca Băsescu

| 04 feb, 2014

Cu ștampila jenantă a traseismului politic lipită chiar la final de carieră, cu succesul subțirel și discutabil al dezertării celor 15 parlamentari democrat-liberali spre PMP, Elena Udrea se confruntă cu dușul rece al lucidității: n-a fost nicio sfârâială.

Cât timp Traian Băsescu rătăcea inutil prin Germania, gogoașa PMP-ului începea deja să răsufle, ca orice rețetă prost coaptă și scoasă aiurea, prea repede din cuptor. Formațiunea fantomă, după faima și celebritatea de 15 minute a lansării la apă, apare acum în lumina crudă a reflectoarelor cam în același fel precum Elena Udrea în prezidiu: cu cearcăne și cam verde la față, în mod evident speriată de un viitor care nu se arată la fel de facil cum a fost imaginat.

Elena Udrea are fața cuiva care, în sfârșit, a realizat în ce s-a băgat. Cu ștampila jenantă a traseismului politic lipită chiar la final de carieră, cu succesul subțirel și discutabil al dezertării celor 15 parlamentari democrat-liberali spre PMP, Elena Udrea se confruntă cu dușul rece al lucidității: n-a fost nicio sfârâială. ”Marea dezertare” sugerată în lunile precedente s-a materializat în această zburătăcită și jumulită ”aripa Udrea” care nu înseamnă fix nimic în țara în care principalul partid de opoziție de după alegerile din 2012, ne referim la PPDD, s-a topit pur și simplu ca zăpada la soare, într-o hemoragie de reprezentanți care schimbau tabăra. Momentul debutului a fost practic ratat, nefiind depășit pragul psihologic necesar unei veritabile mobilări a noii formațiuni cu o oaste de mercenari, așa cum sperau deopotrivă Udrea și Băsescu. De acum încolo, fie și numai unul singur din cei 15 dacă își va reconsidera poziția, va rupe o breșă mortală în bărcuța PMP.

Oricum am privi lucrurile, însă, teoreticienii unificării dreptei au dat un rasol de zile mari. Păcat de toate vorbele mari și discursurile înflăcărate, păcat de toate simpozioanele la care s-a tăiat firul teoriei politice în șaisprezece. Acesta în mod clar nu este un proiect pozitiv, ci este doar o însăilare demagogică aunor indivizi incapabili să construiască ci doar să facă ce au văzut la mentorul lor politic, Traian Băsescu, să ia de la alții, prin șmecherii și trădare. Să fie, adică ”hoți”. Dar la spartul fiestei de lansare și la ceasul la care s-a risipit fumul petardelor propagandistice, marea moștenire a lui Băsescu, PMP-ul ghidonat de Elena Udrea este doar un grup stingher de șmecherași, jalnici traseiști politici, care nu au la dispoziție decât ce se vede când te uiți la prezidiu: ”o fostă” obosită și speriată, desfigurată, care încearcă să-și ascundă tremurul și spaima interioară sub cacofonia grafică a unei sigle fără niciun viitor. Sic transit, boieri dumneavoastră...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 feb, 2014
Valentina
pmp
in acest " nou" pmp sunt aceleasi fetze care au fost in fruntea tzarii
timp de 10 ani.aceeasi Marie cu alte palarie.nimic nou sub soare.atentie la vot ,trebuie sa mergem la vot ,doar prin vot sanctionam tot ce nu merge in tarisoara noastra.daca nu mergem la vot ,nu vii dupa aceea si comentez ca,nu trebuia asta,trebuia astalalta,de ce au castigat astia si nu ceilalti,etc.avem acest drept din fericire,inca,de a vota si trebuie sa il folosim.toate cele bune si doamne ajuta!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ