Elena Udrea și-a dat demisia din PDL

| 30 ian, 2014

Conform unor surse democrat-liberale, deputatul PDL Elena Udrea a demisionat din partid şi se va înscrie în Mişcarea Populară, care a primit ieri sentinţa de înfiinţare.

Miercuri, deputatul PDL Elena Udrea a afirmat că s-a bucurat că PMP s-a înregistrat, adăugând că Opoziția avea nevoie de o voce puternică.

"Mă bucur, pentru că era nevoie de o voce puternică a Opoziției. (...) Aștept ca Partidul Mișcarea Populară să facă un altfel de politică, cu siguranță PMP va face o adevărată Opoziție la USL", a afirmat Elena Udrea.

Fostul ministru a afirmat că PDL va împărți cu PMP electoratul de centru-dreapta și că PMP poate să atingă 10% la alegerile europarlamentare.

Elena Udrea a pierdut, în urmă cu aproape un an, alegerile pentru preşedinţia PDL, în favoarea lui Vasile Blaga. Disputele dintre cei doi au fost, şi înainte de alegeri, şi după acel moment, de notorietate.

PDL convocase pentru 1 februarie, la Braşov, Colegiul Director lărgit şi Biroul Permanent Naţional al partidului, la care fusese invitată şi Elena Udrea, pentru "a explica declaraţiile sale publice critice faţă de deciziile partidului".

Surse din PDL au arătat că astfel de convocări preced de obicei deciziile de excludere din partid. Conform surselor citate, joi însă Elena Udrea l-a sunat pe Gheorghe Flutur, căruia i-a spus că nu vine la Braşov şi că a demisionat din partid.

Eugen Tomac a precizat miercuri că Partidul Mişcarea Populară aşteaptă să aibă alături şi alţi oameni politici cu experienţă şi a precizat că sunt bineveniţi toţi cei care corespund criteriilor partidului, adică cei care nu au probleme cu justiţia şi sunt preocupaţi de viitorul României.

"Am spus că aşteptăm să ni se alăture şi alţi oameni politici cu experienţă, pentru că un partid este format şi din oameni politici cu experienţă şi din oameni care poate nu au mai făcut politică până acum, dar doresc să se implice şi sunt bineveniţi toţi cei care răspund criteriilor pe care le avem, să nu aibă probleme cu justiţia, să fie oameni corecţi, oneşti în această ţară şi preocupaţi în mod real de viitorul României", a precizat Eugen Tomac.

Tomac a fost întrebat dacă printre aceşti oameni politici cu experienţă care să se alăture partidului ar putea fi şi Elena Udrea.

"De ce nu?", a răspuns Tomac. El a adăugat însă că nu a vorbit până acum despre acest lucru. Eugen Tomac a fost întrebat şi despre posibila intrare în PMP a consilierilor prezidenţiali recent eliberaţi din funcţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 ian, 2014
GoPonta4President!
Încă o parașută...
... se aruncă în gol :) Sper din suflet să ajungă la sol frumos împachetată!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ