Tomac îl amețește pe MRU ca să-i subtilizeze partidul pentru Udrea și EBA?

| 31 ian, 2014

S-a încins zvonoteca politică. Pe la toate colțurile se discută cu îngrijorare despre cum le-a pus Băsescu ardei sub coadă consilierilor, să i-o mai scoată o dată europarlamentar pe Elena Băsescu.

Ca atare, oriunde asculți, asta se comentează: cum să faci din rahat bici și să mai și pleznească. În limbaj academic: iminentă fuziune între PMP și Forța Civică a lui MRU. Care, să nu uităm, mică dar jucăușă, tocmai ce semnase ceva înțelegeri și cu ereticii lui Chiliman, a se citi o mână de liberali răspopiți, eliminați din PNL de Antonescu.

Alianțe, coagulări sau cum mai vreți să le numiți au mai fost și vor mai fi, de când s-a liberalizat piața politică și au apărut primele formațiuni politice. Ceea ce este iești din comun, de această dată, este miza oarecum bizară pentru care au loc tot acest efort și vânzoleală. Deși conceptual, la nivel teoretic, se țin conferințe despre importanța dreptei și a unificării acesteia, în realitate, tabloul ne apare diferit. Personajele implicate au prea puțin în comun cu dogmele politice de dreapta, ba chiar am spune că sunt străine de orice dogme în afară de cele nescrise, ale oportunismului politic, de conjunctură. Formațiunile implicate la rândul lor sunt, eufemistic spus, simbolice și nu justifică prin dimensiune și greutate aceste mișcări tectonice. Singura miză identificabilă cu ochiul liber este mezina președintelui Băsescu, rămasă de pripas și, în plan secund, o Udrea, un MRU, un Tomac.

Acesta din urmă este cel amintit de zvonerii politici că ar fi fost creditat de Băsescu să-l convingă, să-l momească, să-l negocieze pe MRU, liderul FC. Gurile rele spun că disperarea președintelui este atât de mare încât l-a însărcinat pe Tomac, în caz că niciuna din metodele menționate nu funcționează, să-i dea și-n cap și să-l bage-n portbagaj, dacă e nevoie. Bine, pentru aceste ultime detalii noi nu asumăm nicio răspundere. Gura lumii e slobodă... Deocamdată, în zona PMP, Tomac flutură pentru prima oară zăhărelul candidaturii lui MRU la președinție. Să vedem așadar cum va reacționa MRU și, mai ales, ce măsuri de siguranță își va lua, pe modelul Crin Antonescu, pentru a evita să i se scoată la o adică partidul de sub fund.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ