Pârtie pentru prezidenţiabilul PMP – Elena Udrea

| 01 feb, 2014

Elena Udrea s-a transferat la Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi speră ca partidul lui Băsescu să fie o rampă de lansare către alegerile prezidenţiale din acest an. Ce-i drept, fiecare are dreptul să viseze la cai verzi pe pereţi.

Ce-i drept, fiecare are dreptul să viseze la cai verzi pe pereţi. Cristian Tudor Popescu a catalogat cel mai bine această mişcare: „Elena Udrea tocmai şi-a pus frunza pe Mişcarea Populară. Cum era mărul ală acolo, în stânga şi-n dreaptea, el cerea o frunză deasupra. Deci, frunza aia de acum câţiva ani a doamnei Udrea cerea ceva dedesupt”. Altfel spus, eşecul este garantat.

După o guvernare dezastruoasă, tot ce va atinge Elena Udrea se va ofili, inclusiv partidul lui Băsescu. Românii nu vor uita că guvernarea portocalie a găştii Băsescu-Udrea-Boc, pe lângă faptul că a tăiat salarii şi pensii pentru a întreţine clientela politică, i-a tratat cu aroganţă şi i-a umilit. De speriat rămâne faptul că Udrea şi fanii lui Băsescu nu regretă nimic din guvernarea lor dezastruoasă. „În PDL există un curent care s-a dezis, în ultimul timp, de propria istorie de succes, de lucrurile bune care s-au făcut în guvernarea Boc şi s-a dezis de Traian Băsescu”, a zis blonda care se visează Cotroceni. Deci, dacă ţara asta oropsită va avea din nou ghinionul să fie condusă de tandemul Băsescu-Udrea ne putem aştepta din nou ca cetăţenii să fie sacrificaţi pentru clientela băsistă.

Revenind la strategia doamnei Udrea de a ataca culoarul spre Cotroceni, aceasta vrea să strângă în jurul ei toate forţele de dreapta, care alcătuiau marele PDL, numai că în drumul ei stau Cătălin Predoiu şi Mihai Răzvan Ungureanu. Şi cum maşina băsistă rar doarme, deja s-au început manevrele de a-l denigra pe săracul Predoiu. Traian Băsescu a zis în repetate rânduri că fostul ministru al Justiţiei nu are stofă să fie preşedinte pentru că este prea moale. Mai mult, în aceste zile, când presa vuieşte despre codurile din justiţie, Varanul de la Cotroceni a afirmat că vinovat de felul cum arată Codul de procedură penală este şi Cătălin Predoiu, care „a negociat cu toată lumea şi de aceea nu-l susţin”.

Însă şansa PDL şi a lui Predoiu ar fi un rezultat bun la alegerile europarlamentare (aproximativ 20%), care ar anihila dorinţa Elenei Udrea de a candida la funcţia supremă în stat. Şi prin plecarea Elenei Udrea şi a găştii băsiste, PDL are şansa de a redeveni credibil. Acest lucru a fost subliniat şi de premierul Ponta. „Sunt un pic îngrijorat, pentru că de abia acum PDL-ul, după ce a scăpat și de Băsescu, și de Udrea începe să devină un opozant puternic. În sfârșit opoziția scăpată de lestul numit Băsescu și Udrea o să ne pună probleme. Până la urmă e democratic acest lucru. Pentru PSD, PDL devine în acest moment, într-adevăr, un adversar de luat în considerare. Până acum, cu Băsescu și cu Udrea, era ca și cum alergau cu două ghiulele la picioare. Au scăpat de ghiulele, o să ne batem cu PDL ca principal partid de opoziție”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ