Băsescu a sesizat CNA în cazul mai multor emisiuni de la Antena 3

| 27 feb, 2014

Preşedinţia a sesizat CNA în legătură cu mai multe emisiuni difuzate de Antena 3, în care "au fost lansate mai multe acuzaţii defăimătoare şi neadevărate" la adresa şefului statului, însă majoritatea membrilor Consiliului au votat, joi, împotriva aplicării unei sancţiuni în acest caz.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat, în şedinţa de joi, mai multe emisiuni de la Antena 3, după ce a primit o serie de sesizări cu privire la aceste programe, între care şi unele de la Administraţia Prezidenţială.

Şedinţa CNA a fost presărată cu ameninţări de chemare în judecată şi acuzaţii de partizanat politic. Totodată, singura propunere făcută în cazul Antena 3 - o amendă de 70.000 de lei (Narcisa Iorga) - nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a putea fi aplicată. "Pentru" aplicarea acestei sancţiuni au votat Narcisa Iorga şi Florin Gabrea, în timp ce "împotrivă" au votat Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea, notează Mediafax.

Preşedinţia a sesizat CNA cu privire la emisiunea "Sinteza Zilei" difuzată de Antena 3 pe 6 ianuarie, începând cu ora 21.30. Potrivit CNA, în ediţia din 6 ianuarie a emisiunii "Sinteza Zilei" au fost dezbătute două dintre subiectele de actualitate ale zilei: sentinţa în cazul lui Adrian Năstase (acesta a fost condamnat definitiv în dosarul Zambaccian la 4 ani de închisoare cu executare) şi faptul că preşedintele Traian Băsescu, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aşteptat în faţa instituţiei de un grup de persoane aflate la intrare. În emisiune au fost invitaţi: Pavel Abraham - general în rezervă, Sorin Roşca Stănescu - senator, Răzvan Savaliuc - jurnalist, Mugur Ciuvică - preşedintele Grupului de Investigaţii Politice şi Adrian Ursu - jurnalist.

"În cadrul emisiunii menţionate au fost lansate mai multe acuzaţii defăimătoare şi neadevărate la adresa preşedintelui Rormâniei, domnul Traian Băsescu", se spune în sesizarea primită de CNA.

Administraţia Prezidenţială face referire în sesizare la mai multe "acuzaţii defăimatoare şi neadevărate" făcute în respectiva emisiune atât de moderatorul Mihai Gâdea, cât şi de invitaţii Mugur Ciuvică şi Adrian Ursu.

Astfel, Mihai Gâdea a afirmat: "Pe de altă parte, ne aducem aminte că în momentul în care Traian Băsescu loveşte pe cineva are şi justificări, chiar şi atunci când loveşte un copil este pus faţă în faţă cu realitatea, cu imaginile, poate a înjurat copilul, poate a spus ceva copilul, poate a înjurat femeia. Probabil că, într-o zi, nu ar fi de mirare ca Traian Băsescu să spună «m-a înjurat Năstase când era prim-ministru, mi-a făcut nasoale, ar trebui să îl bag şi eu după aia la închisoare»".

Mugur Ciuvică a făcut afirmaţii precum: "Toată propaganda băsistă prezintă în astea câteva zile din anul acesta zi de zi, prezintă viitoarele victime ale lui Traian Băsescu şi ale justiţiei lui Traian Băsescu. Adrian Năstase s-a consumat deja astăzi, victime care urmează să fie înfrânte de justiţia lui Traian Băsescu anul acesta, în 2014, apropo de preziceri, Voiculescu de care aţi vorbit, Fenechiu, că trebuie cineva mai măricel aşa şi de la liberali, Dragnea şi parcă mai era cineva pe care l-am uitat eu (...)".

În aceeaşi emisiune, Adrian Ursu a făcut afirmaţii precum: "Păi, măi, spălare de bani în formă continuată ca la neamul Băsescu eu nu cred că există undeva (...)".

De asemenea, Administraţia Prezidenţială a solicitat CNA să analizeze dacă emisiunea respectivă respectă "principiile unei informări corecte, precum şi legislaţia în vigoare".

Pe de altă parte, CNA a analizat şi emisiunea "Esenţial" difuzată pe 16 ianuarie. Şi în cazul acestei emisiuni, CNA a primit o sesizare de la Preşedinţie.

"În cadrul emisiunii menţionate s-a afirmat, în mod eronat, că întâlnirea de lucru dintre preşedintele României, domnul Traian Băsescu, şi preşedintele Consiliului European, domnul Herman van Rompuy, de joi, 16 ianuarie a.c., de la Bruxelles, nu a fost anunţată de reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale. Administraţia Prezidenţială a făcut public pe websiteul www.presidency.ro, programul domnului preşedinte Traian Băsescu conţinând această întâlnire cu o zi înainte, de la ora 18.45. Mai manţionăm că, imediat după ce această afirmaţie a fost făcută pe post, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, domnul Bogdan Oprea, de la ora 16.33, a sunat jurnalistul postului Antena 3 acreditat la Administraţia Prezidenţială cerându-i ca această rectificare să fie prezentată în cadrul emisiunii. Până la finalul emisiunii 'Esenţial' rectificarea purtătorului de cuvânt al preşedintelui României nu a fost făcută", se spune în sesizarea Administraţiei Prezidenţiale.

Pe de altă parte, în şedinţa de joi, CNA a anlizat mai multe spoturi difuzate de Antena 3 sub titlul "Mandatele lui Băsescu, 10 ani de sclavie". Aceste spoturi au fost difuzate pe 28 ianuarie, respectiv 3,4,7 şi 11 februarie. În urma difuzării acestor montaje, CNA a primit mai multe sesizări, între care şi unele de la Administraţia Prezidenţială.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ