Dreapta îl descrie pe Antonescu: De la „crai nou pe cal alb” la „opoziția Nufărul”

| 28 feb, 2014

Primarul municipiului Cluj-Napoca susține că președintele liberal nu este vocea autorizată a Opoziției și „nu poate emite pretenții de a fi fata care vine mireasă și ia stindardul Opoziției și îl duce mai departe“.

După ce Crin Antonescu a decis să rupă USL prin punerea la înaintare a „pretextului Iohannis”, președintele PNL dorește să treacă drept „un crai nou pe cal alb ” la „opozița Nufărul” și să lupte alături de Traian Băsescu atât împotriva foștilor aliați, cât și împotriva celor 7,4 milioane de români care au pus ștampila pentru demiterea președintelui la referendumul din anul 2012.

Dacă Antonescu s-a lăsat păcălit de demagogia lui Traian Băsescu, prin mesajul transmis în luna noiembrie 2013 (când președintele a spus că ar pune votul pe Antonescu fără ezitare), fostul premier Emil Boc nu se lasă înduplecat de decizia lui Crin Antonescu de a rupe USL și îl atacă dur. Putem vorbi chiar despre o „trezire la realitate”.

Primarul municipiului Cluj-Napoca susține că președintele liberal nu este vocea autorizată a Opoziției și „nu poate emite pretenții de a fi fata care vine mireasă și ia stindardul Opoziției și îl duce mai departe“. Emil Boc îi cere lui acestuia să își asume guvernarea USL pentru că „opozița nu este ’Nufărul’ care să îl spele pe Crin Antonescu“ pentru mișcările sale iresponsabile față de electoratul care a avut încredere în el și pe care l-a dezamăgit prin ruperea USL-ului.

Mai mult, fostul premier subliniază ironic că președintele PNL nu este nici un „crai nou pe cal alb” și nici un „înger neprihănit“ care să reformeze România, în contextul în care Antonescu face la nivel central din anii 90. Desigur, Boc crede că liderul liberalilor nu va fi susținut la alegerile prezidențiale din toamna acestui an de către forțele politice de drepta.

Iar acestă poziție a primarului Emil Boc este împărtășită și de către deputatul Elena Udrea, care susține că Antonescu nu are șanse să devină candidatul PMP la alegerile prezidențiale pentru că Opoziția se face fără PNL, întrucât „PNL se vopsește în opoziție ca să-și păcăleacă electoratul”, exact cum a făcut în timp ce dedea certificate de încredere și onestitate foștilor săi aliați.

Dar, în ciuda respingerii primite de partidele de drepta, Crin Antonescu se încăpățânează „să îi facă cu ochiul” lui Traian Băsescu și să îl invite la episoade comune de adus injurii la adresa foștilor săi aliați.

„Domnul Băsescu ar putea fi un foarte bun antibăsist, pe gustul domnului Ciuvică, de exemplu. De ce? Pentru că exact cum sunt canoanele antibăsismului mecanic, și domnul Băsescu consideră că este normal, de câte ori deschide gura, de câte ori vorbește, mai ales de la pupitrul prezidențial, să înjure într-o anumită direcție și anumiți oameni, că are motiv sau nu are”, a spus recent Antonescu.

Astfel, politică promovată de PNL prin vocea conducerii nu este îmbrățișată nici de către partidele de dreapta și nici de către cetățenii români, care sunt dezamăgiți de gestul făcut de liberal prin forțarea ruperii USL doar pentru a-și atinge scopul – de a deveni președintele României și de a face alianță cu Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 feb, 2014
goPonta4President
sunt dezamagit de Antonescu....
vreau sa ma inscriu in Partidul Singular Liberal Tariceanu
se pare ca la 30 de membri se da un post de ministru...
asa o fi?
PS-nu cumva esti intr-o eroare?
parca niste "caluti "avea unul din celelalte partide liberale infiintate de Tariceanu?sau ma insel?in sigla..
si "crai",tot el este,cel putin dupa numarul de sotii...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ