Ponta: Antonescu poate fi preşedintele României fără USL

| 23 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, în cadrul unei emisiuni televizate, că liderul PNL, Crin Antonescu, ar putea fi preşedintele României şi fără susţinerea USL, argumentând că la alegerile prezidenţiale nu sunt votate partidele şi contează foarte mult candidaţii.

Întrebat dacă liderul liberal poate fi preşedintele României fără USL, Ponta a răspuns: 'Sigur că poate. Până la urmă, oamenii nu votează partidele. Mai ales, neavând alegeri parlamentare, contează foarte mult persoana care candidează. În acelaşi timp, însă, nu cred în povestea că o să-l voteze dreapta pe Antonescu împotriva stângii, că s-ar putea să aibă un candidat tot de dreapta, care se revendică de dreapta', a spus Ponta, la Antena 3.

Totodată, întrebat dacă ar putea fi Sorin Oprescu cel pe care îl susţine, în situaţia în care Antonescu nu se dovedeşte a fi acel preşedinte arbitru pe care îl aşteaptă, Ponta a răspuns că sondajele creditează şase persoane cu şanse la Preşedinţie.

'Preşedinţii nu se aleg într-un birou (...), preşedinţii trebuie să-i cunoască oamenii. Puneţi, vă rog, ultimele sondaje, că toate dau acelaşi lucru, care sunt oamenii în care românii au cea mai mare încredere. Daţi-l la o parte pe domnul Arafat (...) şi atunci sunt Mugur Isărescu, Sorin Oprescu, (...) Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu, Mihai Răzvan Ungureanu. Ăştia sunt primii cinci, excluzându-mă pe mine. (...) Şi, sigur, să nu se supere doamna Udrea, puneţi-o şi pe ea, şase. Deci, din aceştia şase pot fi numiţi', a afirmat Ponta.

El a precizat că nu se pune problema ca directorul SRI, George Maior, să candideze la Preşedinţie.

'Am o relaţie bună, (...) dar nu cred că şi-a pus vreodată problema şi îşi doreşte acest lucru acum', a adăugat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ