PMP – strategie în doi pași pentru a anunța alianța cu Antonescu?

| 24 feb, 2014

Odată cu destructurarea USL, Crin Antonescu nu mai poate conta pe sprijinul electoratului Uniunii pentru a ajunge la Cotroceni. Oricât ar încerca să păcălească alegătorii USL, președintele PNL nu poate ascunde faptul că a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a anihila șansele la supraviețuire ale Uniunii, proiect în care au avut încredere aproape 70% dintre alegătorii care s-au prezentat la vot în decembrie 2012.

Că PNL se pregătește să treacă în opoziție este de acum o chestiune de certitudine. După ultimatumurile lansate de președintele liberal și agresivitatea discursivă crescută pe care acesta a mizat în ultima perioadă, disoluția USL apare ca fiind de neevitat. Iar această disoluție relansează bătălia pentru Cotroceni.

De principiu, dacă Crin Antonescu ar fi mers în continuare alături de (încă) partenerii din USL, nu ar fi trebuit să aibă niciun fel de problemă pentru câștigarea fotoliului prezidențial. Lipsa de  coerență și consecvență în raport cu angajamentele asumate de către USL l-au împins pe Crin Antonescu pe o pantă descendentă în sondajele de opinie. În loc însă să oprească această scădere recâștigând încrederea electoratului USL cu o abordare constructivă, Antonescu a ales să acționeze distructiv, forțând ieșirea PNL de la guvernare pentru a putea candida la Președinție  din opoziție.

În mod evident , odată cu destructurarea USL, Crin Antonescu nu mai poate conta pe sprijinul electoratului Uniunii pentru a ajunge la Cotroceni. Oricât ar încerca să păcălească alegătorii USL, președintele PNL nu poate ascunde faptul că a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a anihila șansele la supraviețuire ale Uniunii, proiect în care au avut încredere aproape 70% dintre alegătorii care s-au prezentat la vot în decembrie 2012 . Ca urmare, Anotonescu este nevoit să se reorienteze și să își caute susținere pentru candidatură pe zona electoratului anti-Uniune.

Ajungem astfel la faimoasele întâlniri secrete între președintele liberal și Traian Băsescu și la declarațiile venite dinspre PMP cu privire la posibilitatea unei alianțe între partidul prezidențial și PNL în perspectiva cursei pentru Cotroceni. De la bun început, indiferent că vorbim despre Cristian Preda, Eugen Tomac sau Elena Udrea, ceea ce frapează este că niciunul dintre liderii PMP nu scoate complet din calcul ipoteza unei alianțe cu PNL.

Desigur, Udrea spune că PMP ar accepta susținerea liberalilor pentru candidatul propriu în turul al II-lea, dar tot cea spune și că Antonescu ar putea obține sprijinul PMP ”dacă vorbim de posibilitatea de a susține un candidat la Președintie care să bată candidatul PSD, adică să îl bată pe Victor Ponta, (...) pentru ca orice rau este mai mic decât să avem un președinte pe următorii zece ani de la PSD".

În mod evident, de aici și până la anunțarea susținerii candidaturii lui Crin Antonescu de către PMP și Băsescu nu mai este foarte mult. Iar funcție și de rezultatele de la europarlamentare, este foarte posibil ca Antonescu să accepte cu brațele deschise acest sprijin, de care foarte probabil a discutat în cadrul întlnirilor secrete cu șeful statului, arătând astfel că toate declarațiile despre cum vrea să fie un candidat anti-sistem Băsescu nu au fost decât praf aruncat în ochii milioanelor de români care au votat USL și care l-au vrut scos din joc pe actualul președinte la referendumul de demitere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 feb, 2014
ana
Asa este , din rau in mai rau , din hotie in alta hotie , vai de tine Romanie !!!!!
Pe ce maini manjite de nelegiuri si bazaconi esti ....
24 feb, 2014
goPonta4President
Victor Ponta e însă un politician mărunt, de nivel de șef de Alimentara de pe vremuri. Mărunțimea staturii sale politice e dată de omul Victor Ponta, pe care eu l-am caracterizat drept căcăcios. Pentru că se teme, căcăciosul n-are inițiative, nu ia viața în piept. El așteaptă ca lucrurile să curgă sperînd că pînă la urmă problemele se vor rezolva de la sine. Dacă n-a avut loc Marea Împăcare, nici Marea Despărțire n-a avut loc" a scris Cristoiu pe blogul său duminică seara.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ