Doamna Udrea, stați liniștită, lumea nu a uitat încă de guvernarea PDL

| 27 feb, 2014

Nimic nou pe frontul PMP, putem spune, în sensul că Elena Udrea își vede de strategiile ei de subminare a oricărui acord Băsescu-Antonescu în vederea sprijinirii liberalului la prezidențiale.

Nici nu s-a uscat cerneala pe consemnările presei, despre caraghiosul sprijin solicitat de Elena Udrea de la PNL, în vederea sprijinirii unui candidat la prezidențiale din partea PMP. Declarația nu numai că venea să contrazică tot zăhărelul promisiunilor și amăgirilor prin care Traian Băsescu l-a convins într-un final pe Crin Antonescu rupă USL, dar contrazice chiar declarațiile Elenei Udrea, care achiesa și ea, e drept, cu jumătate de gură și la insistențele președintelui, la o eventuală sprijinire a candidatului liberal.

Cum a deschis gura Băsescu să-l insulte pe Antonescu, supărat pe acesta că l-a scăpat de sub control pe Tăriceanu, care i-a luat caimacul declarativ, ieșind cu un sfert de oră mai repede în fața presei, că Elena Udrea s-a grăbit să fredoneze același refren. Nu știm pe ce s-ar putea baza Antonescu într-o eventuală înțelegere electorală cu Băsescu. Este drept că-și dorește aceasta, dovadă și rezilierea actului prin care angaja PNL să nu facă alianțe cu PDL și cu Băsescu. Dar președintele nu și-a respectat nici înțelegeri mai solide, încheiate pe timp de pace... De ce n-ar trăda acum înțelegerea secretă cu Antonescu, făcută și la război și la disperare. Într-adevăr, Traian Băsescu, care n-a avut crispări sau rețineri principiale niciodată, acum este dispus să facă orice, să încalce orice acord și să trădeze orice aliat, numai să iasă cu bine din amenințătorul an electoral 2014.

Udrea își cunoaște partenerul cel mai bine și profită de acest lucru. Presupunând că mâna lui Băsescu ar putea tremura în clipa trădării noului aliat liberal, ambițioasa blondă va fi chiar acolo, în spatele lui, gata să-i împingă cotul... Dovada cea mai evidentă este că în poezia propagandistică pe care o recită, Elena Udrea se încăpățânează să învinuiască în bloc ”dezastrul guvernării USL”, da, ați înțeles bine, deci social-democrați și liberali luați la grămadă. Nici nu merită analizată ingeniozitatea cu care Udrea întoarce date statistice pe dos, când nu le rafistolează de-a dreptul, pentru a zugrăvi tabloul ”apocalipsei după USL”. Ne-am amuzat să vedem că Udrea comunică de pildă că inflația românească este cea mai mare pe plan european, uitând convenabil să menționeze că această inflație este în scădere și la cea mai mică valoare de la revoluția din 89 încoace. Vorbește de arieratele guvernării USL, fără să menționeze că trei sferturi din acestea sunt lăsate cu limbă de moarte de guvernele lui Boc și MRU. Din punctul acesta de vedere, consecvența Elenei Udrea nu are limite și nici un efort propagandistic nu este prea mare, dacă poate contribui la scopul final, acela de a mai murdări un pic USL, în vrac, până când adversarul-aliat Antonescu nu se depărtează suficient de partenerii social-democrați.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 mar, 2014
Voloaca Gabriela
PENTRU TOTI IDIOTII
Va doresc sa vi se indeplineasca visurile,balaurul cu 7 capete PSD-ist sa castige toate alegerile,sa preia si presedintia,si guvernul,si parlamentul atunci ne vom intoarce de unde am plecat.Vom avea din nou MAREA ADUNARE NATIONALA,PARTID UNIC,UN PRESEDINTE IUBIT iar voi IDIOTILOR veti putea dormi linistiti PARTIDUL va veghea pentru voi.
28 feb, 2014
miorita
locuri de munca
Imi place d-na Udrea ca politician. Am criticat-o si o voi critica, dar numai pe cei cu valoare.
27 feb, 2014
TERENTE pe ma-ta calare !
Siktir, Stane !
Stane, du-te-n gura muma-ti de idiot si bastard ce esti, sau n-ai aflat ca ai tai te-au luat de la Casa de copii abandonati ? Iti fut plamanii tai de neanderthalian ce esti...da' te prind eu intr-o zi, sa-ti sucesc putin gatlejul, n-avea grija !
02 mar, 2014
Murphy
terente, lagarul te mananca! ala de moarte prin munca si foame.
27 feb, 2014
cantautor
Liderul UDMR Ciuc, Borboly Csaba, afirmă că UDMR trebuie să profite de ruperea USL, în care a avut "un oarecare rol", relatează Mediafax.
"În procesul de dezmembrare a USL, a avut un oarecare rol şi UDMR, iar după părerea mea toată lumea este de acord că trebuie să profităm de această ocazie, deoarece cultura politică din România nu a atins acel nivel ca o largă coaliţie să guverneze fără a atinge drepturile constituţionale, drepturile minorităţilor. Ne rămâne un singur drum, pe care, dacă îl urmăm, putem avea rezultate durabile şi ireversibile, iar acest drum este încheierea de acorduri bilaterale între guvernele României şi Ungariei", afirmă, într-un comunicat de presă transmis joi, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR şi al Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

El consideră că acordurile bilaterale sunt necesare deoarece prevederile acestora nu sunt supuse controlului Curţii Constituţionale şi instanţelor judecătoreşti şi nu pot fi modificate la orice schimbare a "cursului politic".
27 feb, 2014
cantautor
"Din punctul acesta de vedere, consecvența Elenei Udrea nu are limite și nici un efort propagandistic nu este prea mare, dacă poate contribui la scopul final, acela de a mai murdări un pic USL, în vrac, până când adversarul-aliat Antonescu nu se depărtează suficient de partenerii social-democrați"

este logic ca un opozant sa critice puterea...
ce-ai vrea,sa-i laude?
este comportamentul politic,corect.
este insa anormal ca un ziarist sa pupe zilnic si cu sarg,puterea...
chiar pentru lucrurile facute prost
dar pentru un ziarist mercenar,este dpv salarial corect..
ce nu face mercenarul,pentru bani?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ