Elena Udrea, acest nesecat izvor de aroganţă

| 24 feb, 2014

Cum agitaţia din jurul USL a concentrat în mod legitim cea mai mare parte a interesului mediatic, Elena Udrea nu putea sta departe de lumina reflectoarelor. Din moment ce strategiile “dat cu mopul” şi “joaca de-a croşetatul” nu prea au dat rezultate pentru blonda politiciană, fosta consilieră a preşedintelui Băsescu s-a gândit că n-ar fi rău să mai obţină ceva expunere pentru sine şi pentru PMP-ul în care s-a înrolat recent.

Aşa că, în contextul discuţiilor sterile privind susţinerea pe care, chipurile, partidele de dreapta i-ar acorda-o lui Crin Antonescu într-un eventual al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor, fosta doamnă Cocoş a lansat o idee năstruşnică. Astfel, nu numai că Elena Udrea exclude varianta susţinerii lui Crin Antonescu de către PMP, dar plusează sfădător pentru a-l irita pe preşedintele liberal. „Noi luăm în calcul să ne susţină PNL candidatul nostru în turul doi şi, mai ales, ne bazăm pe electoratul de centru-dreapta care ar fi şi al PNL şi care ar vota cu candidatul Mişcării Populare în turul doi. Deci, aşa am vedea colaborarea cu PNL”, a susţinut proaspăta PMP-istă.

Mesajul pe care Elena Udrea i-l transmite lui Crin Antonescu este cât se poate de clar: dacă vrei voturile noastre, negocierea va fi grea şi cu mult sânge pe pereţi. Fiindcă ieşirea PNL-ul de sub cupola USL lasă formaţiunea liberală cu foarte puţine variante de lucru şi fără prea mare marjă de manevră. Astfel, preşedintelui PNL i se pune din start în vedere că acea dreaptă la care visează să-l sprijine nu este nici pe departe dispusă să se topească de emoţie în faţa ambiţiilor sale prezidenţiale. Iar dacă vrea susţinere, atunci Crin Antonescu trebuie să se pregătească să cedeze pretenţiilor pe care sateliţii Cotroceniului nu vor ezita să le formuleze.

Ca să-l cităm pe prim-vicepreşedintele liberal Klaus Iohannis, “greu la deal cu boii mici”. PDL este rănit în orgoliu, ahtiat după funcţii şi va ceda greu insistenţelor PNL de a contura o alternativă de dreapta. PMP-ul dirijat din umbră de Traian Băsescu va juca foarte probabil la cacealma. Forţa Civică şi al său orgolios MRU vor fi greu de înduplecat în a susţine un alt proiect prezidenţial. Deci, pe ce se bazează, de fapt, Crin Antonescu atunci când presupune că va fi primit cu bratele deschise, ca figură mesianică a dreptei?

Aşa că direcţia de dreapta vizată de Crin Antonescu s-ar putea să se transforme într-o directă de dreapta, adică într-o lovitură năucitoare de pe urma căreia liderul PNL să fie trimis la podea. După ce a forţat fără scrupule disoluţia USL, Crin Antonescu s-ar putea trezi repudiat şi de către partidele de dreapta cărora liderul PNL le face deja avansuri. Raportarea Elenei Udrea este doar o dovadă în acest sens. Să nu uităm că şi Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PDL, a întâmpinat cu aceeaşi ostilitate intenţiile lui Crin Antonescu de a se brandui ca principalul lider al esicherului de dreapta.

Drumul lui Crin Antonescu spre Cotroceni este aşadar pavat cu numeroase obstacole. Cel mai dificil de “driblat” nu vor fi neapărat condiţionările partidelor şi partiduleţelor din zona dreptei, ci mai ales aşteptarile electoratului care nu vor tolera întoarcerea armelor şi pactizarea cu inamicul. Crin Antonescu o va simţi pe propria piele, doar că va fi prea târziu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 feb, 2014
roman bucuros
cred ca prezenta UDMR la guvernare va aduce stabilitate...
si apoi,lapte si miere...
nu stiu,in schimb,ce se va intampla cu padurile...
25 feb, 2014
aaaa
.....
....nu sunt un mare fan al d-nei....dar mai incompetenti si mai hoti dacat PSD-istii....nu exixta....ei au inceput distugerea...si continua si astazi...istoria o va demonstra, dar alta generatie va citi manualele de istorie
25 feb, 2014
gigel
aroganta ??!
furtisagul a aparut odata cu cuplu,liescu-roman , s-a desavarsit odata cu nastase si s-a permanentizat la ceilalti..cat despre lenuta,a fost cel mai bun ministru al turismului contrar celor sustinute de agafton,lansatorul raidurilor cu tv,care mai mult incurcau cazarea turistilor decat....dar dadea bine la imaginea psd-agafton
25 feb, 2014
aadrian
mai popica tu o ai mica! dar imbecilitatea de care dai dovada e mare! ia - mparte tu cu ma-ta nitica 'carne' de la noi ,din diaspora care o avem mare!
25 feb, 2014
popescu ion
parere personala
ACEASTA D-RA UITA CA CORUPTIA A FOST ADUSA LA UN NIVEL SUPERIOR CHIAR PE TIMPUL LUI BASESCU SI CAND ERA DUMNEAEI IN FRUNTEA MINISTERULUI DEZVOLTARII
O FACE PE NAIVA ,DAR UITA CAND II SUGERA BASESCU INTRE PATRU OCHI SA SCHIMBE CATEVA FUFE PE CARE EA LA INSTALAT LA CARMA UNOR AGENTII FOARTE MARI SI PROFITABILE (EXEMPLU COMPANIA NATIONALA DE INVESTITII CARE GIRA MILIARDE DE LEI CU CONSTRUCTIILE DE SALI DE SPORT , BAZINE DE INOT , CONSTRUCTII SOCIALE SI UNDE MEREU IESEAU CA DIN INTAMPLARE CONSTRUCTORII PREFERATI )
DESIGUR DUPA VENIREA LA PUTERE A USL S-A SCHIMBAT MACAZUL SI CA DIN INTAMPLARE IES LA LICITATII FIRMELE NOI I PUTERI ,DAR DIN NENOROC , NUMAI SUNT BANI SI SE FAC TOT LICITATII , FRAIERII DAU BANI SA CASTIGE ,LE CASTIGA ,DAR RAMAN CU BUZA UMFLATA
ASA ESTE IN VIATA, SACUL ESTE GOL SI SE VAND BULE PAPALE
25 feb, 2014
Horia Nabot
... CĂ CORUPȚIA ...
Dacă limba română nu ți-a fost la-ndemână, cocoana Lenuța te lasă o tură, că altfel faci febră la mână !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ