Cătălin Predoiu, jertfit pe altarul dreptei?

| 25 feb, 2014

Colegii de partid au început deja să se lepede de Cătălin Predoiu și să anunțe fără ezitare că în eventualitatea în care forțele de dreapta se coalizează în susținerea unui candidat comun, PDL este dispus să-l sprijine chiar pe Crin Antonescu.

Este din ce în ce mai clar că în aceste zile asistăm la destrămarea celei mai puternice alianțe politice postdecembriste, lucru care va atrage după sine reevaluarea poziționării tuturor formațiunilor de pe scena politică autohtonă, cu urmări mai bune sau mai puțin bune pentru fiecare în parte. În ceea ce-l privește pe candidatul la alegerile prezidențiale din partea PDL, Cătălin Predoiu, viitorul nu pare să-i surâdă din moment ce colegii de partid au început deja să se lepede de el și să anunțe fără ezitare că în eventualitatea în care forțele de dreapta se coalizează în susținerea unui candidat comun, PDL este dispus să-l sprijine chiar pe Crin Antonescu. În definitiv, Cătălin Predoiu urmează a fi jertfit pe altarul dreptei.

Idee plantată de tabăra Băsescu-Udrea, unirea forțelor de dreapta pentru alegerile prezidențiale pare a deveni un scenariu plauzibil în condițiile în care Antonescu va hotărî ruperea USL și trecerea PNL în Opoziție. Chiar dacă pozițiile de lideri ale PDL îi determină pe de-al de Vasile Blaga, Raluca Ţurcan sau Andreea Paul să aibă o poziție fermă și categorică cu privire la o potențială colaborare cu Antonescu la alegerile prezidențiale, pedeliștii își dezvăluie intențiile reale prin vocile lui Cătălin Flutur și chiar Theodor Stolojan, care admit posibilitatea susținerii lui Antonescu.

Până una, alta, dincolo de loialitate și devotament pentru membrii PDL contează mai mult revenirea la putere, motiv pentru care nu vor avea nicio problemă în a-l sacrifica pe Cătălin Predoiu în favoarea lui Antonescu. Și de ce n-ar face-o? Chiar dacă a fost ales intern de către pedeliști drept candidat la prezidențiale, acesta nu are șanse reale să treacă de primul tur (oricât ar visa Blaga un 50%, Predoiu se încadrează în marja de eroare de 3% a tuturor sondajelor de opinie). În aceste condiții, alături de Antonescu, PDL ar avea o șansă să fie reanimat pe scena politică românească, carte pe care pedeliștii par dispuși să o joace.

Chiar dacă scenariul expus mai sus se va adeveri, nu cred că Predoiu va fi foarte afectat de mișcarea pe care pedeliștii par să fi început deja să orchestreze, iar asta din cauză că este prea bine cunoscută ușurința cu care acesta trece peste toate obstacolele care se ivesc (nu mai departe a reuși să ocupe un confortabil loc de ministru în atâtea guverne). Nu ar fi o surpriză dacă Predoiu ar accepta să fie monedă de schimb pentru peneliști cu promisiunea unui fotoliu călduț de ministru. Pe de altă parte, acesta are prea multe schelete în dulap, lucru subliniat și de Train Băsescu, ceea ce face imposibilă o ieșire agresivă a acestuia împotriva colegilor de partid.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 feb, 2014
roman bucuros
tara arde si conul Fanica se scarpina de pureci...
romanii din Transilvania,Oltenia ,Muntenia si Moldova multumesc PSD-ului ca doresc sa-i ia pe UDMR la guvernare...
de fapt,la alegerile din 2012 pe ei i-am votat...plus PC si UNPR

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ