Sârbu: Îi lăsăm lui Antonescu să decidă privind şefia Senatului. Îi lăsăm toate privilegiile funcţiei

| 25 feb, 2014

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, marţi, că funcţia de preşedinte al Senatului deţinută de liderul PNL Crin Antonescu nu va fi contestată de PSD, adăugând totuşi că ar fi normal ca acesta să îşi dea demisia după ieşirea de la guvernare "dacă ar avea onoare".

"Postul de preşedinte al Senatului nu a fost adus în discuţie, nici contestat. Îi lăsăm domnului Crin Antonescu posibilitatea să decidă. Este falsă informaţia că eu aş dori să fiu, (Ioan – n.r.) Chelaru ar dori, că (Petru – n.r.) Filip ar dori să fie, că au fost nominalizaţi. Falsă complet", a spus senatorul PSD.

Chestionat dacă ar fi normal ca Antonescu să îşi prezinte demisia din funcţia de preşedinte al Senatului după o eventuală ieşire a PNL de la guvernare, Ilie Sârbu a răspuns: "Dacă ar avea onoare, dacă nu, e problema dânsului". "N-o să mă mai vedeţi pe mine la tribună, cum m-aţi văzut, să mă bat cu domnul Geoană, cu domnul Blaga, nu, nu mai facem lucru acesta", a subliniat senatorul.

Întrebat dacă în şedinţele USL Crin Antonescu a spus vreodată că vrea să demisioneze de la conducerea Senatului, el a răspuns afirmativ. "Da, a spus, în şedinţa la care am participat eu. Eu am şi spus asta la un post de televiziune, într-o după-amiază, atunci când situaţia era tensionată, am spus lucrul acesta în ideea în care am arătat că are onoare şi caracter. A spus: «Dacă de asta depinde, eu plec». Era dialogul între PC şi domnul Crin Antonescu, între PNL", a spus Sârbu.

Social-democratul a adăugat că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, va putea să îşi păstreze toate privilegiile funcţiei. "Nu facem caz din asta, nu ne interesează nici pentru mine nici pentru alţi colegi de-ai mei, fiindcă postul, oricum, prin protocol, revenea la vremea respectivă PC. PC poate să îl revendice. Noi îi lăsăm domnului Crin Antonescu toate privilegiile pe care le are din acest post: vilă, casă de protocol, maşini, consilieri câţi vrea dânsul. Nu avem o problemă", a afirmat Sârbu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ