Presa băsistă continuă manipulările

| 25 feb, 2014

Sub titlul “Planuri. Un nou colac de salvare pentru penalii din politică: USD pregăteşte o nouă lovitură luptei anticorupţie”, cotidianul “România liberă” propune o manipulare grosolană.

Atenţia media este aţintită asupra PNL, care decide astăzi dacă va continua parteneriatul alături de PSD în interiorul USL. Deşi toată presă alocă spaţii extinse relatării diferitelor scenarii în cazul rupturii actualei coaliţii de guvernare, mass-media aservită Cotroceniului inventează teme paralele, doar-doar vor mai lovi în Victor Ponta şi în formaţiunea social-democrată. Nu are nicio importanţă că, la momentul actual, mingea e exclusiv în terenul liberalilor şi că de Crin Antonescu depinde evoluţia scenei politice în perioada imediat următoare. Aşa încât presa “portocalie” aduce în prim-plan o nouă ipoteză, conform căreia USD ar încerca să impună proiectul superimunităţii, prin modificarea noului Cod Penal.

Sub titlul “Planuri. Un nou colac de salvare pentru penalii din politică: USD pregăteşte o nouă lovitură luptei anticorupţie”, cotidianul “România liberă” propune o manipulare grosolană. Chipurile, la adăpostul noi majorităţi a USD căreia i se va alatura şi UDMR, Parlamentul ar urma să includă din nou pe ordinea de zi controversatul proiect referitor la superimunitatea demnitarilor.

Informaţia este aruncată pe piaţă cu neobrăzare, mai ales că toţi parlamentarii USD contactaţi de jurnaliştii de la “România liberă” au dezavuat un astfel de scenariu. Cu alte cuvinte, se sugerează că USD ar urmări cauţionarea corupţilor, apoi parlamentarii USD-ului infirmă ipoteza, dar cotidianul de casă al Cotroceniului nu ţine cont de dezminţiri şi publică cu tupeu informaţii false. În toate manualele de comunicare, demersul la care a recurs “România liberă” se cheamă manipulare şi este profund condamnabil.

Este esenţial să înţelegem că nimeni nu pune sub semnul întrebării dreptul unei cotidian de a aborda orice temă crede de cuviinţă că ar fi în interesul publicului. Dar, în egală măsură, nici nu poţi fi de acord cu maniera deşănţată prin care pretinşii gazetari încearcă să creeze o falsă agendă, discreditând partidele componente ale USD.

De bine de rău, Parlamentul României a reuşit într-o perioadă complicată să dea dovada responsabilităţii sale, adoptând o serie de legi care au condus la stabilizarea ţării, în conformitate cu aşteptările românilor. Ceea ce face acum presa băsistă nu este altceva decât o reactivare a unei teme recurente în discursul şefului statului – atacul la instituţia Legislativului.

Momentul ales nu este deloc întâmplător. Criza din USL şi tensiunile dintre PSD şi PNL au creat o breşă pe care Traian Băsescu încearcă să o speculeze, lovind deopotrivă în Guvern şi în Parlament. Este un joc perfid care nu va da însă rezultate. USD pare a fi strâns rândurile şi este pregătită pentru orice scenariu, inclusiv ieşirea de la guvernare a PNL şi disoluţia USL.

Victor Ponta şi liderii USD ştiu cel mai bine că menţinerea credibilităţii în faţa electoratului poate fi obţinută doar prin continuarea serioasă a proiectelor USL, nicidecum prin aşa-zise legi care ar urma să creeze un scut pentru demnitari în faţa justiţiei. Timpul va demonstra că scenariul celor de la “România liberă” este doar o petardă, fără nicio urmă de adevăr.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ