Tomac - un purtător de geantă, PMP - un partiduleț de damă

În PMP este puțin ca-n Vestul sălbatic: poți fi orice îți dorești, dacă te țin pistoalele. Cine n-are glonț pe țeavă, ca Papahagi, părăsește orașul până a doua zi la prânz.

Trebuie să mărturisesc aici, public, o scăpare personală. Nu înțeleg neam ce funcție ocupă madame Udrea în PMP. Am răscolit netul, m-am dat peste cap, am citit tot ce era de citit. Nimic. Pur și simplu, când a venit prima oară în PMP, portarul a uitat să-i pună Elenei Udrea celebra întrebare referitoare la scopul și durata vizitei.

Înarmată cu o simplă adeziune, se pare că Udrea a revenit și mai bărbată. De această dată nici președintele micuței formațiuni, Eugen Tomac nu a avut prezența de spirit să lămurească misterul și calitatea în care s-a așezat Udrea direct în prezidiu. Cam în același fel a procedat și ”europarlamentarul PMP” Cristian Preda. Metoda este simplă și se bazează pe siguranța și rapiditatea cu care intri într-o formațiune în care lumea nici nu se cunoaște prea bine. Te duci întins la scaunul care te interesează și-l ocupi, cu tupeu, până se dezmeticesc ceilalți. În PMP este puțin ca-n Vestul sălbatic: poți fi orice îți dorești, dacă te țin pistoalele. Cine n-are glonț pe țeavă, ca Papahagi, părăsește orașul până a doua zi la prânz.

Recent, situația chiar s-a agravat: la ultima conferință de presă, președintele Tomac a venit pe post de cărător de geantă al doamnei Udrea. Mai întâi a vorbit aceasta, cu înțelepciunea-i proverbială. După care, i s-a permis și disciplinatului Tomac să urce la microfon și să spună câteva cuvinte, de umplutură. Sincer, nu înțeleg...

Există cumva o legitimație specială, de ”preferata lui Băsescu” în buzunarul Elenei Udrea? Care este calitatea oficială în care ia cuvântul, înaintea conducerii partidului și de ce nu și-a declinat-o până acum? Este o situație foarte asemănătoare cu cea întâlnită în cazul moșiei cumpărate de Ioana, dar care este, se pare, de fapt a lui Traian.

Partidulețul mic, cochet și cu sigla asortată la recentul stil cadaveric al Elenei Udrea, nu poate fi decât al acestei distinse doamne, judecând după siguranța cu care îl ține atârnat de cot, ca o poșetă de firmă. Înăuntru, diverse mărunțișuri feminine, un ruj, o pudrieră, 15 parlamentari, un Tomac...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ