Udrea: Antonescu nu are şanse să devină candidatul Mişcării Populare la prezidenţiale

| 26 feb, 2014

Deputatul Elena Udrea a declarat, miercuri, că liberalul Crin Antonescu "nu are şanse să devină candidatul Mişcării populare la prezidenţiale".

"Nu are şanse să devină candidatul Mişcării Populare la prezidenţiale, dar electoratul de centru-dreapta din care face parte şi electoratul PNL va putea să voteze un autentic candidat al opoziţiei, un autentic candidat care să respecte valorile de centru-dreapta în turul al doilea al prezidenţialelor şi împotriva lui Victor Ponta şi anume candidatul susţinut de Mişcarea Populară", a răspuns Udrea la întrebarea dacă preşedintele PDL Crin Antonescu are şanse să devină candidatul dreptei la prezidenţiale.

La rândul său, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a apreciat că Antonescu trebuie să le demonstreze românilor că "nu se mai sperie de Departamentul de stat", notează Mediafax.

"Credem că este foarte important ca domnul Antonescu să le demonstreze românilor că nu se mai sperie de Departamentul de stat şi apoi vorbim de un candidat de dreapta pe care să-l susţină românii care vor un om politic care să-i reprezinte în următorii ani la Cotroceni", a precizat Tomac.

De asemenea, Elena Udrea a declarat că senatorii PMP vor vota împotriva lui Crin Antonescu dacă se va pune problema schimbării acestuia din funcţia de preşedinte al Senatului.

"Noi credem că Victor Ponta trebuie să plece de la Palatul Victoria şi Crin Antonescu trebuie să plece din a doua funcţie în stat. Niciunul nu a venit cu funcţia de acasă, nu este moştenită din familie. Ca urmare, senatorii Mişcării Populare vor vota împotriva domnului Crin Antonescu dacă se va pune problema să plece de la Senat. Probabil că vom vedea o bătălie acum între Victor Ponta şi Crin Antonescu în a-şi trage şi scaunele de sub ei după ce şi-au retras susţinerea reciprocă", a precizat Elena Udrea, într-o conferinţă de presă.

Ea a mai spus că parlamentarii PMP vor vota împotriva noului guvern deoarece acesta nu este un guvern care să fi rezultat din voinţa electoratului, ci "dintr-un război pentru fotoliul de la Cotroceni dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu".

Udrea a adăugat că plecarea PNL de la guvernare nu înseamnă terminarea crizei politice în care guvernul USL a aruncat România şi a opinat că Antonescu a plecat din parteneriatul cu Victor Ponta "nu pentru principii, nu pentru valori", ci pentru că a realizat definitiv că nu va fi susţinut de PSD la candidatura pentru Preşedinţia României.

"Domnul Crin Antonescu alege să plece din Guvern în momentul în care a realizat definitiv că nu va susţinut de PSD la candidatura pentru Preşedinţia României", a adăugat Elena Udrea.

Ea crede că simpla plecare a PNL de la guvernare nu rezolvă problema şi că ar trebui să plece de la Palatul Victoriei şi Victor Ponta şi USL şi partenerii PSD din USL.

"Faptul că USL nu mai există, Victor Ponta trebuie să-şi dea demisia dând posibilitatea preşedintelui României să nominalizeze pe altcineva. Ştim că nu se va întâmpla lucrul acesta. Vom continua cu un guvern care astăzi este ilegitim, cu un guvern care este instabil, care dă un semnal prost investitorilor. România va continua să rămână în criză datorită comportamentului infantil al celor doi oameni care au păcălit cu un slogan «Dreptate până la capăt»", a arătat Udrea, care a mai spus că reprezentanţii PMP nu cred "în cântecul de sirenă al lui Crin Antonescu".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ