O dramă pentru aleg​ătorii USL, o sear​ă frumoas​ă pentru Crin

| 26 feb, 2014

Vizibil entuziasmat de cele ce avea de comunicat, Crin ne-a anunțat că a primit susținerea aproape unanimă a membrilor delegației ca să o termine cu USL-ul!

Mare sărbătoare ieri seară după finalul delegației permanente a Partidului Național Liberal: Crin Antonescu a ieșit din ședință, tot numai un zâmbet, agitat și dornic să împărtășească veștile bune cu jurnaliștii prezenți și, prin intermediul lor, cu cei 7,4 milioane de alegători, sau câți dintre ei or mai fi curioși să vadă ce iese din unuia pe care l-au votat. Vizibil entuziasmat de cele ce avea de comunicat, Crin ne-a anunțat că a primit susținerea aproape unanimă a membrilor delegației ca să o termine cu USL-ul!

Și ce-i mai place opoziția!... Doar gândul la opoziție îi conferea lui Crin aseară o aură cu totul nouă – zici că anunța că intră la guvernare, nu taman invers! Liderul liberal a apăsat corect, alminteri, pe toate butoanele pe care trebuie într-o asemenea situație. A început prin a-și exprima regretul pentru contextul în care se aflau partidul său și alegătorii acestuia și că a fost făcut tot posibilul pentru prevenirea ruperii alianței, dar zadarnic: "Aş vrea să spun că e o decizie luată cu un vot covârşitor, dar este o decizie pe care nu ne-am dorit-o, pe care am încercat să o evităm, nu prin târguri, tergiversări şi amânări, ci prin căutarea tuturor posibilităţilor de a spera ca formula USL să poate continua, nu noi cu ei sau ei cu noi, ci printr-o înţelegere pe calea angajamentelor făcute", a spus în introducere președintele PNL.

Antonescu a continuat subliniind că decizia ieşirii de la guvernare este parte a unei rezoluţii care a fost adoptată cu 187 voturi pentru, şase împotrivă şi două abţineri – o supermajoritate în partid, așadar. Rezoluţia adoptată prevede şi faptul că organizaţiile judeţene ale partidului au de acum libertate deplină să facă la nivel local orice alianţe consideră acestea că ar fi în interesul cetăţenilor. Puțină onestitate combinată cu determinare dă foarte bine pentru electorat în discursuri, zice domnul Gușă, așa că Antonescu a aruncat ferm, dar cumva cu “cinste” totuși, prima lopată de pământ pe sicriul USL.

“Ni s-a părut onest şi cinstit să nu prelungim un festival de ipocrizie, o nesfâşită aruncare de responsabilitate de la unul la altul, ci să avem curajul să constatăm ceea ce e categoric adevărat: USL nu mai există pentru că nu mai avea sens să existe, nu mai urmăream cu toţii obiectivele angajate,” rostea cu vână aseară Antonescu. Deci, onestitatea și cinstea l-au determinat pe liderul liberal să ceară partidului renunțarea la formula votată de alegătorii USL, nu oportunismul sau goana după funcții.

Și probabil a fost tocmai acea onestitate care îi umplea sufletul cu bună-dispoziție acestuia. Altfel, Antonescu nu a anunțat nimic îmbucurător nici pentru partid, nici pentru cetățeni: retragerea miniștrilor din Guvern – nu e motiv de bucurie pentru membri niciunui partid vreodată; faptul că denunți guvernarea și dai vina pe partenerul tău de până mai ieri – iarăși, nu are de ce să îți însenineze ziua, că doar ai lucrat atâta timp alături de oamenii aceia; disoluția celei mai mari majorități pe care am avut-o în Parlament – de ce ar fi de bine asta, că se poate ajunge mult mai ușor la blocaje și instabilitate?

Referitor la o întrebare de la un jurnalist despre facțiunile din interiorul PNL, Antonescu a răspuns că “toate poveștile din ultima vreme despre grupuri, aripi, zece, cincisprezece, nu știu câte, 20 [...] de filiale care fac și care dreg, sunt povești ca să nu zicem, într-o seară atât de frumoasă, minciuni”. Să fi fost seara așa frumoasă pentru că rezoluția lui a fost adoptată cu așa multe voturi pentru? Păi, dacă se bucură așa pentru majortăți cvasi-absolute, domnul Antonescu poate avea parte de multe seri frumoase de acum înainte, când, rând pe rând, va fi abandonat de țoți aceia din partid care au alte opinii față de a lui! Și apoi va veni la un moment dat rândul unui alt liberal să iasă și să ne anunțe că – într-o altă, viitoare “seară frumoasă” – liberalii se vor dezice Antonescu, la fel cum face acesta acum cu foștii colegi de alianță.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 feb, 2014
SAM FISHER
he he he :))) / ba, ma lasi ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ