Valeriu Zgonea: Mandatul lui Antonescu este de patru ani

| 26 feb, 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost întrebat, miercuri, dacă liderul PNL Crin Antonescu ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului, ca urmare a ieşirii PNL de la guvernare, iar răspunsul lui Zgonea a fost că  preşedinţii Camerelor sunt aleşi pentru un mandat de patru ani.

"Preşedinţii Camerelor sunt aleşi pe patru ani. Întotdeauna, atunci când s-au făcut schimbări majore în ultimii zece ani şi a apărut acest joc politic creând instabilitate la nivelul instituţiei, el a fost în limita Regulamentului şi a deciziei Curţii Constituţionale", a spus Zgonea.

El a arătat că se referă la situaţia în care grupul parlamentar care a susţinut un anumit candidat pentru Preşedinţie nu a mai făcut o altă propunere.

"Dacă ar face o anumită propunere, în momentul respectiv bineînţeles că am fi obligaţi să respectăm protocolul", a adăugat Zgonea, citat de Mediafax.

El a invocat deciziile CC, arătând că cele două funcţii de preşedinte de Cameră şi de Senat sunt importante în ceea ce priveşte stablitatea pe plan intern şi internaţional.

"Agendele noastre ne obligă să ne respectăm angajamentele, chiar şi într-un an electoral faţă de cetăţeni. Eu, ca preşedinte al Camerei, voi depune toate eforturile şi voi negocia, împreună cu liderii USD, cu celelalte grupuri, astfel ca proiectele venite la începutul acestei sesiuni parlamentare ca priorităţi guvernamentale să treacă şi să ne păstrăm acelaşi mesaj optimist pe pieţele interne şi internaţionale", a spus Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ