Zgonea: Dezavuez cu tărie abordarea preşedintelui ţării că România astăzi este instabilă

| 28 feb, 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat vineri la Baia Mare că nu este de acord cu afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu că România ar fi o ţară instabilă în contextul ruperii USL, aceasta fiind, în opinia sa, o abordare 'greşită şi antiromânească'.

'Nu e un moment plăcut nici pentru mine, nici pentru colegi. Ceea ce pot să vă spun este că avem un guvern stabil şi dezavuez cu tărie abordarea preşedintelui statului că România astăzi este instabilă şi nu cred că astfel de abordări ale preşedintelui unui stat european sunt benefice României. Dacă le pun în contextul ultimelor două declaraţii, cea cu Dacia-Renault - una falsă, care a afectat mediul investiţional, cea de-a doua în care îndeamnă la revoltă dacă facem taxa de şapte eurocenţi - cred că această abordare pentru preşedintele unui stat european este un greşită şi antiromânească. Şi eu dezavuez în totalitate, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor. Guvernul este stabil. Există şi în Camera Deputaţilor şi în Senat o majoritate care poate susţine acest guvern. Cu negocierile pe care le avem în acest moment o să vedeţi marţi o susţinere mai largă. Mergem pe aceleaşi proiecte. Ceea ce am promis în 2012 - proiectele USL - le preluăm în totalitate şi le susţinem. Acelaşi dialog în cadrul Parlamentului României, aceeaşi capacitate de a-i asculta pe toţi, indiferent că reprezintă UDMR, minorităţi, PDL, PNL', a afirmat Valeriu Zgonea, într-o conferinţă de presă.

El a spus că regretă profund decizia lui liderului PNL, Crin Antonescu, care vine într-un climat regional tensionat.

'Nu suntem într-un climat regional favorabil. De aceea, abordările emoţionale, personale, cu agende personale împotriva agendelor naţionale sunt periculoase. Uitaţi-vă ce se întâmplă aici la graniţă.(...) Nu suntem astăzi într-un moment în care putem să ne jucăm cu destinele unui guvern şi ale unei societăţi doar pentru ambiţiile noastre personale şi regret profund această abordare şi această decizie, pe care a mai încercat-o odată în decembrie şi nu i-a reuşit, domnul preşedinte Antonescu. Regret profund, pentru că România avea un guvern stabil, cu o predictibilitate, cu o încredere pe pieţele financiare interne şi internaţionale. (...) Îmi pare rău că un om a scos un partid de la guvernare', a conchis Valeriu Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ