Băsescu, prima declaraţie după ruperea USL: Ponta şi Antonescu, oameni de proastă calitate

| 26 feb, 2014

Preşedintele Traian Băsescu i-a criticat de la Palatul Cotroceni pe cei doi lideri ai USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, pe care i-a catalogat oameni de proastă calitate.

Iata principalele declaratii ale presedintelui:

Despre ruperea USL

Inelegand ca nu a terminat negocierile cu alte formatiuni politice pentru asigurarea majoritatii, am fost de acord sa semnez imediat decretele de numire a ministrilor interimari. Le-am si semnat. In acest moment Guvernul are 9 ministere din 17 ocupate de interimari, ceea ce arata un guvern instabil. Am speranta ca planificarea premierului, adica cel mai tirziu marti saptamania viitoare sa treaca prin Parlament noul Guvern se va intampla.

Daca este ceva ce ma deranjeaza e ca sint atit de marunti cei doi lideri - Ponta si Antonescu - incit au simtit nevoia sa faca un joc despre cine comunica cu presedintele si asta ar motivul pentru care se despart. Cu niciunul nu fac aranjamente politice.

Eu comunic institutional cu ei. Lideri lipsiti de responsabilitate. In perioada asta de cind se chinuie sa arate cine e vinovatul pentru ruperea USL am avut timp de reflectie si ma intrebam ce s-ar fi intimplat daca in timpul crizei din 2009-2011 la Guvern s-ar fi aflat astfel de oameni si nu Emil Boc, un lider responsabil. Ce s-ar fi intimplat daca oameni de teapa lui Ponta si Antonescu ar fi trebuit sa-si asume masurile de trecere a tarii prin criza.

A fost o sansa pentru Romania ca oameni de proasta calitate ca Ponta si Crin nu au fost atunci la guvernare. Romania s-ar fi ingropat cu astfel de oameni, lipsiti de responsabilitate fata de cei care i-au ales, ca nu intotdeauna cei care te aleg asteapta de la tine sa le dai bani, asteapta o guvernare corecta, in interes national.

Ei, prin disputa lor, au pus tara in dificultate intr-o perioada de instabilitate in regiune - Ucraina, Moldova, Bosnia.Ce s-ar fi intimplat daca acesti oameni erau in timpul crizei economice? Acum, in conditii mult mai bune, au reusit sa dea impresia de instabilitate. Ii compatimesc pentru faptul ca detin functii si nu au reusit sa se ridice la inaltimea functiilor.

Despre relatia cu FMI

Al doilea subiect discutat cu premierul e legat de Scrisoarea cu FMI. Scrisoarea poate fi semnata si voi da mandat de semnare de catre ministrul Finantelor si guvernatorul Isarescu, cu 2 conditii. Unul: in scrisoare nu poate sa apara cresterea taxelor pe combustibil, asa cum doreste premierul, si aceasta conditie nu o pun de dragul de a o pune. Premierul e un om profund corupt prin traficul de influenta al baronilor, el nu are nevoie de acesti bani pentru buget, ci pentru a umple buzunarele baronilor. Nu voi fi partenerul lui Ponta la un act imoral, de coruptie institutionalizata.

A doua conditie: sa nu apara in scrisoare celebra electorata. Chiar daca a avut asistenta BNR pentru a lansa acest proiect, proiectul este destinat sa-i insele pe romani, ei vor plati mai mult pentru ca se prelungeste perioada de rambursare.

Spre surprinderea mea, si BNR a facut analizele pe care le-am facut in prima clipa, si dupa ce a fost un promotor al masurii ieri am vazut o analiza a BNR care spune ca romanii vor fi pagubiti de aceasta masura.

Deci, daca nu apare cresterea taxelor pe combustibili si electorata, voi semna imediat scrisoarea cu FMI. Si semnarea imediata a interimatelor si semnarea scrisoarii cu FMI sint semnale de oarecare stabilitate a Romaniei. Voi face o conferinta de presa cu alta ocazie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 feb, 2014
El Condor
Vis cameleonic
Ruleta cameleonica roasa de cari si mancata de molii . TIC, TAC ; TIC,TAC ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ