De la cine voia Antonescu voturi? Ruşine, domnule Antonescu!

| 26 feb, 2014

În ultimele zile ale existenţei USL am asistat la mai multe tactici utilizate de liberali pentru a-i ataca pe social-democraţi.

De la momentul în care Crin Antonescu i-a dat un ultimatum premierului Victor Ponta în ceea ce priveşte acceptarea modificărilor propuse de PNL în guvern, liderii liberali au devenit din ce în ce mai vehemenţi la adresa PSD. Din această cauză, tensiunile din Uniune au atins un punct maxim de încordare, ruptura fiind extrem de probabilă după votul Delegaţiei Permanente a PNL de marţi seară.

Între timp, Crin Antonescu continuă să facă afirmaţii extrem de grave la adresa PSD-ului şi a primului ministru Victor Ponta, preşedintele Senatului pregătindu-şi rolul de lider al unui partid de opoziţie. În acest registru trebuie citită şi declaraţia domniei sale de luni, preşedintele liberal declarând că „părerea mea de rău este că acest proiect foarte costisitor pe noi, cel puţin pe liberali, ne-a costat foarte mult, că nimeni nu a luat de guler PSD să-l întrebe de ce v-aţi aliat cu liberalii. O dată pentru ca electoratul PSD, cu tot respectul, în general, nu are acest tip de raportare, este mai puţin exigent, este pe logica 'lasă că ştiu ei ce fac'”.

Dincolo de aprecierile din ultimele săptămâni la adresa liderilor PSD, acum Crin Antonescu a început să critice votanţii social-democraţi, care reprezintă cel mai mare electorat stabil din ţara noastră. În schimb, liderului PNL îi consideră acum pe aceştia ca fiind mai puţin sofisticaţi decât propriii săi susţinători, educaţi în cel mai pur spirit liberal.

Referinţa la lipsa de exigenţă de care susţinătorii PSD ar suferi reprezintă în realitate o jignire la adresa românilor care au votat în mod constant candidaţii susţinuţi de social-democraţi. Dacă ar fi fost mai sincer, Crin Antonescu putea să spună că cei care votează PSD sunt mai proşti, nefiind capabili să se raporteze la deciziile aleşilor lor.

In extremis, declaraţia lui Crin Antonescu poate fi comparată ca temă cu ceea ce spunea în ianuarie 2012 Teodor Baconschi, când îi califica pe cei care protestau în Piaţa Universităţii împotriva PDL drept "mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii". Acum a venit rândul lui Crin Antonescu să împrumute un asemenea tip de discurs, deşi liderul liberal pare la prima vedere mai elegant în exprimări decât fostul ministru de externe. În schimb, liderul liberal a uitat să spună că se află la conducerea unui partid care a beneficiat în ultimii ani în două scrutine de sprijinul votanţilor PSD, care au mers la urne şi în folosul politicienilor liberali care au candidat sub sigla USL.

Cand electoratul PSD a ajutat PNL-ul să obţină mai multe posturi decât ar fi obţinut liberalii atât în legislativ cât şi la nivelul autorităţilor locale, votanţii social-democraţilor erau buni şi reprezentau un plus pentru USL. Acum, că domnul Antonescu doreşte să părăsească Uniunea Social Democrată, votanţii de stânga devin automat mai puţin importanţi, ei fiind priviţi ca mai puţin elevaţi decât votanţii PNL şi, în consecinţă, pot fi catalogaţi mai uşor în fel şi chip.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 feb, 2014
Sotia5Tariceanu
noi vrem in USL:Tariceanu,Stroe.Chitoiu,David...etc
suntem peste 30 000.de persoane...toti parlamentari
Antonescu nu ne lasa..
vom face un miting la RTV si Antena 3
in studiouri,pe care nu le vom mai parasi..
il asteptam si pe Ghise
26 feb, 2014
Horia Nabot
Premature concluzii și incerte iluzii...
La proximele europarlamentare, fiecare partid constată câte voturi are, datul acum cu presupusul - menține incertitudinea și stresul.
26 feb, 2014
goPonta4President
comunicat UDMR
se pare ca Tariceanu si-a dat seama de greseala PNL-ului...
incearca s-o repare..
succes in viata lui si sotiilor lui...foste si viitoare
noi intram la guvernare
26 feb, 2014
cantautor
Se pare că omul acesta, care – repet – la vremea lui i-a făcut faţă lui Băsescu, a fost păcălit de lacrimile de crocodil ale premierului Ponta. Poate n-au fost doar lacrimi, ci şi niscaiva promisiuni fierbinţi. Dar deznădământul rămâne acelaşi: Don Călin Constantin Anton Popescu y Tăriceanu, liberal născut iar nu făcut, se pregăteşte să iasă din scena politică pe scara de incendiu a socialiştilor.

Lelia Munteanu este senior editor al ziarului Gândul
26 feb, 2014
Sotia5Tariceanu
"Acum, că domnul Antonescu doreşte să părăsească Uniunea Social Democrată, votanţii de stânga devin automat ...."
catre ziaristul cu pseudonimul RADU:
mai dar parca Antonescu era in USL nu in USD...
gura pacatosului,adevar graieste...
sigur nu te gandeai la Tariceanu?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ