Ponta: Preşedintele m-a asigurat că numeşte interimarii

| 26 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu despre numirea miniştrilor interimari care ar urma să le ia locul miniştrilor PNL a căror plecare din Executiv este iminentă, anunţă România TV. Discuţia dintre cei doi a durat doar câteva minute, Ponta reîntorcându-se imediat la sediul Guvernului.

Şedinţa de Guvern a fost amânată până când Monitorul Oficial va publica decretele prezidenţiale de numire ale miniştrilor interimari, scrie RomâniaTV.net.

Victor Ponta i-a propus şefului statului înlocuitorii a şapte miniştri liberali care, potrivit deciziei Delegaţiei Permanente a PNL, trebuie să-şi prezinte demisia în cursul zilei de miercuri. Potrivit România TV, şeful statului a fost de acord cu numirea interimarilor.

Premierul Ponta a stabilit miniştrii PSD care vor ocupa, interimar, posturile de ministru eliberate de PNL: Dan Şova -Transporturi, Nicu Bănicioiu-Sănătate, Robert Cazanciuc-Relaţia cu Parlamentul, Rovana Plumb-Ape, Doina Pană-Muncă, Mihnea Costoiu-Cultură, Titus Corlăţean-Românii de Pretutindeni.

Şedinţa de guvern, programată iniţial pentru ora 12.00, va fi amânată până când decretele de numire a miniştrilor interimari pe posturile eliberate de PNL vor fi semnate de preşedintele Traian Băsescu şi publicate în Monitorul Oficial.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că miercuri, până la ora 12.00, toţi miniştrii PNL, secretarii de stat îşi vor depune demisia.

Crin Antonescu a mai anunţat că liberalii au decis să-i ceară demisia premierului Victor Ponta.

"Victor Ponta a primit mandatul şi după aceea investitura în fruntea unui Guvern al USL, din care şi noi făceam parte, în urma unui vot majoritar al populaţiei în urma unui vot al românilor "copleşitor majoritar", cu un program politic la care şi liberalii au avut contribuţia lor. Reacţia firească a lui Victor Ponta, în condiţiile în care aproape jumătate din membrii Guvernului erau liberali, o reacţie uzuală într-o democraţie ar trebui să fie demisia domniei sale. S-ar face consultări la Cotroceni, dar asta nu este problema noastră, iar apoi, pe criterii de majoritate parlamentară, Ponta ar avea şansa să obţină un nou mandat. Dacă preşedintele PSD nu va demisiona din fruntea Guvernului, atunci PNL va rămâne în opoziţie. (...). Cetăţenii României trebuie să ştie că suntem gata să participăm la orice formulă guvernamentală, nu fugim de această responsabilitate", a mai spus Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ