Cum a confirmat Crin că Iohannis a fost doar un pretext pentru ruperea USL

| 26 feb, 2014

Crin Antonescu nu s-a mulţumit marţi seară, după întrunirea Delegaţiei Permanente a PNL, să anunţe ruptura USL-ului.

În conferinţa de presă, liderul liberal a fost protagonistul unui adevărat show mediatic, aruncând acuzaţii în direcţia PSD-ului şi a lui Victor Ponta. Conform aceluiaşi preşedinte liberal, partidul pe care îl conduce nu a fost altceva decât o victimă a PSD, iar decizia de ieşire de la guvernare a fost cauzată de comportamentul primului ministru.

Nu trebuie să fii un fin cunoscător al scenei politice pentru a înţelege că întreaga retorică a lui Crin Antonescu este exclusiv o formă fără fond. Iar explicaţiile pe care liderul PNL le-a oferit marţi seară nu sunt nici pe departe convingătoare. Astfel, liberalul a vorbit despre încălcări ale obiectivelor USL şi de nerespectarea a protocolului. Niciuna dintre aceste acuzaţii nu a fost însă probată cu argumente, iar Crin Antonescu nu s-a sinchisit să îşi susţină coerent punctele de vedere.

Pe cale de consecinţă, întreaga discuţie privind remanierea, înlocuirea unor miniştri şi aducerea în guvern a lui Klaus Iohannis a fost exclusiv un pretext neinspirat, o perdea de fum prin care Crin Antonescu a încercat să ascundă cauza reală în numele căreia a forţat constant în ultimele săptămâni ruperea USL. Prea puţin îi păsa preşedintelui PNL despre soarta guvernării, despre îndeplinirea angajamentelor coaliţiei sau despre respectarea promisiunilor făcute românilor în contextul victoriei USL la alegerile din decembrie 2012.

Cel mai puternic argument care surprinde atitudinea meschină a lui Crin Antonescu este legat de modul în care liberalul s-a raportat la numeroasele apeluri la responsabilitate şi la deschiderea către dialog pe care a manifestat-o premierul Ponta. Niciuna din solicitările primului ministru nu a fost tratată cu seriozitate de Crin Antonescu, preşedintele PNL ducându-şi mai departe planul de a extrage partidul său de la guvernare.

De asemenea, argumentul Iohannis, invocat în neştire de Crin Antonescu în ultimele săptămâni, a fost abandonat brusc în conferinţa de marţi seară a preşedintelui PNL. Nu s-a mai discutat nimic despre primarul Sibiului, temă “acoperită” cu acuzaţii, atacuri şi reproşuri la adresa foştilor colegi de guvernare.

Concluzia care se desprinde în mod logic în lumina acestor fapte este aceea că nici USL, nici Klaus Iohannis, nici bine cetăţenilor nu sunt mizele reale ale lui Crin Antonescu. Preşedintele liberal are în cap una şi bună – vrea să fie succesorul lui Traian Băsescu la Cotroceni.

Vestea proastă pentru Crin Antonescu este aceea că disoluţia USL nu-i va oferi un teren fertil pentru a-şi potenţa discursul de opoziţie. De bine de rău, USD îi va oferi Cabinetului Ponta acea majoritate de care are nevoie pentru a exercita guvernarea în parametri normali, în acord cu aşteptările românilor. Lui Crin Antonescu nu-i rămâne decât să pactizeze cu Traian Băsescu şi cu PDL pentru a spera la realizarea visului prezidenţial, într-un profund dezacord cu aşteptările electoratului care i-a acordat votul din ipostaza de co-preşedinte al USL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 feb, 2014
cetatean
concluzie
Concluzia asta ai tras-o tu, comunist mic cu ochelari ! Iar despre pactizarea cu PDL ti-au spus sefii tai de la pcr... pardon, psd..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ