UPDATE Kelemen: Acum câteva minute m-a sunat premierul pentru a discuta despre Guvern

| 26 feb, 2014

Preşedintele UDMR ,Kelemen Hunor, a anunţat că în urmă cu câteva minute a fost sunat de către premierul Victor Ponta, care i-a propus să discute despre susţinerea noului Guvern.

"Acum câteva minute m-a sunat premierul", a anunţat Kelemen, într-o declaraţie făcută jurnaliştilor în faţa sediului UDMR. El a spus că premierul l-a sunat pentru a-i propune să discute despre susţinerea noului Guvern.

Kelemen Hunor a precizat, însă, că discuţia UDMR cu premierul Victor Ponta nu are cum să aibă loc în cursul zilei de miercuri, deoarece trebuie ca mai întâi să aibă loc o discuţie în interiorul Uniunii.

Mai devreme, într-o declaraţie dată Agerpres, Kelemen Hunor a declarat: 'Noi, când vom fi solicitaţi, atunci vom da un răspuns şi răspunsul va fi 'da' pentru discuţii, pentru dialog, pentru negocieri şi vom vedea care va fi concluzia. În acest moment, încă nu am fost solicitaţi să ne vedem astăzi, să ne întâlnim, să discutăm. Acum lucrurile sunt destul de agitate, nu ştiu când vom discuta. Am înţeles că doreşte acest lucru premierul Ponta şi în funcţie de concluziile discuţiilor vom lua o decizie', a afirmat Kelemen, întrebat dacă UDMR este dispus să discute cu premierul Victor Ponta despre o eventuală intrare la guvernare.


El a subliniat că UDMR va discuta pe această temă şi vineri, când va avea loc o întâlnire cu preşedinţii organizaţiilor judeţene iar sâmbătă, în cadrul CRU, se va cere un mandat de negociere, dacă va exista o invitaţie în acest sens din partea actualei Puteri.

'Eu cred că în acest moment interesul oricărui om politic trebuie să fie asigurarea unei stabilităţi guvernamentale cât mai repede, fiindcă România are de pierdut din punct de vedere economic, politic, imaginea României este în joc dacă se prelungeşte criza. Aici, diferenţele doctrinare trebuie puse în paranteze. Dacă reuşim să ajungem la o înţelegere, noi suntem pregătiţi să dăm o mână de ajutor premierului Ponta, el are acum responsabilitatea de a asigura o majoritate stabilă. Dincolo de diferenţele doctrinare, noi trebuie să ţinem cont de interesul fiecărui om, interesul fiecărei comunităţi şi - dacă nu este prea pretenţios cuvântul după atâţia ani de dezbateri sterile - de interesul naţional', a mai spus Kelemen.

El a menţionat că sunt posibile două variante, atât ca UDMR să susţină doar parlamentar acţiunile noului Guvern, cât şi ca Uniunea să facă parte din noua formulă guvernamentală.

'Este posibil să asigurăm o susţinere parlamentară, ceea ce înseamnă voturi pentru un Guvern în Parlament. Nu un cec alb, nu un vot fără discuţii. Dar, se poate şi cu miniştri în Cabinet, ceea ce asigură o forţă mult mai mare şi o stabilitate mult mai mare pentru Guvern şi pentru perioada care oricum va fi una agitată, fiind an electoral, cu alegeri europarlamentare, iar alegerile prezidenţiale vor agita spiritele şi mai mult. De aceea, nu este voie să pierdem prea mult din ceea ce, cu mari sacrificii, această societate, această ţară a realizat în anii care au trecut. Oricare dintre aceste variante, din punctul nostru de vedere, este valabilă, dar intrarea la guvernare înseamnă o stabilitate mai mare', a explicat Kelemen.

Potrivit acestuia, nu se pune problema unui 'cec în alb' în Parlament pentru un nou guvern, fără să existe nişte discuţii prealabile.

'Fără discuţii, fără un dialog, fără o negociere, nu se pune problema votului (în Parlament - n.r.). Trebuie să vedem ce concluzii putem formula împreună, dacă va fi posibil să semnăm un acord politic. Acum, jocul s-a deschis. Acum este posibil aproape orice, nu neg acest lucru şi nu trebuie să ne facem că în acest moment ne putem aştepta la o minune. USL s-a rupt, ei nu au reuşit să meargă până la capăt, aşa cum au cerut votul oamenilor în 2012. Asta, sigur, pe noi în acest moment nu ne mai priveşte. Oamenii ne-au trimis în Parlament cu ideea de a asigura o guvernare bună şi de a face o Opoziţie puternică, dacă eşti în Opoziţie. Nu ne-au trimis ca să ducem ţara din criză în criză, din scandal în scandal', a conchis Kelemen.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ