Horia Grama (PSD): Nu vom accepta ca UDMR să pună prefect în judeţul Covasna

| 26 feb, 2014

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat miercuri că organizaţia pe care o conduce nu va accepta ca UDMR să propună un prefect maghiar în judeţ, în ipoteza în care această formaţiune va intra la guvernare ca urmare a ruperii USL.

Horia Grama a declarat, pentru Agerpres, că în mod firesc UDMR ar putea prelua o parte din funcţiile deţinute de liberali la nivelul instituţiilor deconcentrate, inclusiv funcţia de subprefect deţinută în prezent de Georgeta Gheorghiu, dar în niciun caz nu poate emite pretenţii asupra postului de prefect. 

'Intrarea UDMR la guvernare ar asigura o stabilitate politică la nivel naţional, dar în plan local nu punem în discuţie funcţia de prefect (...) E firesc ca într-un judeţ cum este Covasna, unde aproape toată administraţia locală este în mâinile UDMR, să avem un prefect român. UDMR poate prelua o parte dintre funcţiile deţinute de PNL', a spus Horia Grama. 

El a menţionat că PSD şi UDMR au colaborat şi până acum în plan local pe probleme legate de administraţie şi investiţii şi crede că această colaborare ar putea fi mai eficientă dacă Uniunea ar intra la guvernare. Grama a subliniat, însă, că nici el şi nici PSD Covasna nu-şi vor schimba poziţia şi nu vor fi niciodată de acord cu 'pretenţiile UDMR legate autonomia teritorială'. 

'Poate va fi mai bine pentru judeţ dacă vor fi şi ei (UDMR-n.r) la guvernare. Dar nu vom fi niciodată de acord cu pretenţiile legate de autonomia teritorială pe criterii etnice. Poate că dacă vor fi la guvernare o vor lăsa mai uşor cu imagistica şi vor da dovadă de mai multă responsabilitate', a adăugat Horia Grama.

Parlamentarul covăsnean a precizat că ruperea USL nu va genera mari schimbări la nivelul consiliilor locale, deoarece UDMR are majoritate în aproape toate localităţile din judeţ. La alegerile locale din 2012, PSD şi PNL Covasna au avut liste proprii de candidaţi în majoritatea localităţilor, precum şi la nivelul Consiliului Judeţean, iar, în ciuda alianţei încheiate la nivel central, relaţiile dintre cele două formaţiuni au fost mereu încordate la nivel local.

Tag-uri: prefect Covasna, psd, UDMR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ