Marko Bela: Fără UDMR la guvernare nu e reformă în ţară, nu există progres

| 27 feb, 2014

Senatorul Marko Bela a declarat joi, în cadrul Adunării Generale a UDMR Târgu Mureş, că experienţa ultimilor două decenii a dovedit că fără prezenţa Uniunii la guvernare nu există progres în ţară şi nu se adoptă reforme.

Marko a subliniat rolul UDMR în îndeplinirea obiectivelor de integrare euro-atlantică a României, rolul jucat în semnarea tratatului bilateral cu Ungaria, precum şi participarea în guvernarea cu PDL care a evitat ca România să intre într-o gravă criză economică.

'Relaţia de bună vecinătate între România şi Ungaria, între 1996 şi 2000, între 2000 şi 2004 am sprijinit Guvernul şi atunci a avut loc integrarea în NATO, apoi în 2004-2008, România a intrat în UE. Apoi 2009-2012 şi în condiţii dureroase s-a reuşit ca România să evite consecinţele crizei mondiale şi situaţia în care a intrat Grecia. Fără noi pe plan internaţional integrarea nu s-ar fi produs, iar la nivel de guvern nu s-ar fi făcut reforme importante. În ultima vreme, din păcate, nu pot să spun nicio reformă. Dacă vom avea garanţii preliminare, că până la urmă acest pachet de reforme amânat de doi ani ştim cum trebuie să arate şi se va înfăptui, atunci UDMR trebuie să îşi asume rolul de guvernare. Fără noi nu e reformă în ţară, fără noi nu există progres. Cei care au oferit rol de guvernare UDMR s-au gândit şi la acest rol de forţă stabilizatoare al UDMR, nu doar la cifre', a afirmat fostul preşedinte al UDMR.

El a arătat că în condiţiile corespunzătoare pentru intrarea UDMR în Guvern trebuie să fie prevăzută şi asumarea în pachetul de guvernare a priorităţilor comunităţii maghiare.

Tag-uri: marko bela, UDMR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 feb, 2014
Magda
Da, partid balama-nn, partid limba, partid care se apleaca cum bate vintul !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ