Memoria îi joacă feste lui Herr Iohannis

| 26 feb, 2014

Klaus Iohannis a început încă de luni să cânte prohodul USL, trimiţând un semnal foarte clar, şi anume faptul că liberalii nu mai doresc să continue guvernarea alături de PSD.

Klaus Iohannis a susţinut luni o conferinţă de presă în care a anunţat faptul că “negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat”, acest lucru datorându-se în opinia sa, lipsei de “dorinţă şi voinţă politică a USD de a rezolva această chestiune simplă”.

Declaraţia edilului Sibiului trădează grave carenţe de memorie, asta în cazul în care nu citim desigur afirmaţiile lui Iohannis într-o cheie rău-voitoare şi politicianistă. Numărul doi din PNL anunţă senin că negocierile au eşuat. Dar întrebarea logică care se pune, este, care negocieri ? La ce negocieri se referă Klaus Iohannis? Au existat câteva runde de discuţii după întoarcerea premierului de la Soci, dar lucrurile se opresc aici. După acest punct, liberalii, în frunte cu Crin Antonescu şi Iohannis au demonstrat un comportament inflexibil, contondent, preferând replicile acide şi construind atacuri dure la adresa social-democratilor şi la adresa lui Victor Ponta.

Mai mult, au inventat o nouă problemă, legându-se de formarea Uniunii Social-Democrate (USD), o alianţă electorală perfect legitimă, formată cu scopul de a candida la alegerile europarlamentare din acest an. După cum remarcau colegii noştrii de la obiectiv.info, atacul la adresa formării USD a fost dat pentru ca mai apoi să fie creată iluzia unei concesii, PNL-ul dorind astfel să pară partidul mărinimos care face un pas înapoi pentru a debloca discuţiile cu partenerii de guvernare.

În tot acest timp, poziţia PSD a fost una echilibrată, premierul Ponta arătând mereu o deschidere către dialog şi insistând în repetate rânduri pentru menţinerea unui USL unit.

“Am un mesaj pentru toţi alegătorii PNL şi USL: vreau ca PNL să rămână pe toate funcţiile pe care le deţine, vreau să fie alături de mine, să-l dăm jos pe Traian Băsescu şi să guvernăm ţara”, a declarat Victor Ponta duminică seara la Antena 3.

Mai mult, cu puţin timp înainte ca PNL sa se intruneasca in cadrul Delegatiei Permanente si sa decida iesirea de la guvernare, premierul Victor Ponta a iesit cu un nou apel la adresa liberalilor, in care insista din nou pentru mentinerea USL si pentru continuarea guvernarii alaturi de PNL.

“Fac încă un apel, înainte de şedinţa PNL, către partenerii şi colegii liberali, de a salva proiectul politic numit USL, de a continua să guvernăm împreună”, a declarat prim-ministrul în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Guvern.

Unde este lipsa de “dorinţă şi voinţă politica” pe care Klaus Iohannis o invocă ? Mitul “neamţului”, al “omului serios” începe uşor-uşor să se clatine, Klaus Iohannis preferând să practice mai degrabă o politică dâmboviţeană. Sau poate cine ştie, are doar memoria foarte scurtă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 feb, 2014
anna
sasul
Johannis isi pierde postul de primar pe 12 mai.Isi cauta si el unjob,daca-i mai face si placerile lui base ,cu atat mai bine.
26 feb, 2014
cantautor
mi-ar place sa fie 4 vicepremieri:
1.Udmr
2.PC(ala micu0
3.PC(ala mare,varanu)
4.pnl(Tariceanu)
26 feb, 2014
esticretindecitetratez
Romania TV anunta ca sunt 30 parlamentari pro Tariceanu
Realitatea zice ca sunt 50...
Antena 3 zice ca sunt 70..
eu cred ca sunt in jur de 100...
hai PNL,hai la noi in USL
Basescu Penelescu+Generalul Izmana
26 feb, 2014
goPonta4President
noi,cetatenii romani,nu dorim un vicepremir "neamt"..
noi,ne dorim un vicepremier "ungur"..
si unul subaltern de "securist"
ei sunt "seriosi"....
bravo Pop,am inteles...
26 feb, 2014
PENSIONAR
Daca era serios nu se baga la inaintarea lui crin, in tabara base-crin, cand a fost contestat chiar de tata lor-base.Dar cum tin minte a facut si lucruri ciudate la sibiu, chiar de e sas.Trebuiesc caitate articolele vremi.Mai mare mitul, de cat adevarul.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ