Victor Ponta, întâlniri importante în Italia

| 25 feb, 2014

Primul-ministru, Victor Ponta va pleca vineri la Roma, pentru a participa la Congresul Socialiștilor Europeni, acolo unde sâmbătă Martin Schulz va fi validat drept candidatul social-democraţilor pentru conducerea Comisiei Europene.

Printre întâlnirile premierului se numără şi cea cu noul şef al Executivului italian, Matteo Renzi, cel mai tânăr prim-ministru al unui stat european. De asemenea, publicaţia DC News, anunţă că a aflat pe surse că în cadrul deplasării în peninsulă, Victor Ponta ar urma să fie primit în audiență de către Papa Francisc.

Schulz este liderul Partidului Social Democrat al Germaniei (SPD), a doua cea mai mare formaţiune politică din ţară, care guvernează la Berlin împreună cu partidul popular condus de Angela Merkel, şi este de mai multe luni propunerea pentru preşedinţia Comisiei Euroepene a social-democraţilor germani. Sâmbăta aceasta social-democraţii europeni se vor reuni pentru a oficializa candidatura președintelui Parlamentului European pentru viitoarea Comisie.

Martin Schulz, a salutat săptămâna trecută hotărârea cu care autorităţile de la Chişinău lucrează pentru avansarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova şi a anunţat în cadrul unei întrevederi cu preşedintele legislativului moldovenesc, Igor Corman, că va susţine liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni în cadrul votului din PE.

Cu primul-ministru italian Victor Ponta s-a mai întânit și la mijlocul lunii trecute, atunci când Renzi, pe atunci încă primar al Florenzei, era în plină ascensiune politică. Matteo Renzi, în vârstă de 39 de ani, a fost între timp însărcinat să formeze Guvernul şi a devenit cel mai tânăr premier din Uniunea Europeană. Acesta a decis atunci să preia conducerea Executivului italian, după o discuţie de câteva ore cu preşedintele Republicii, Giorgio Napolitano, în cadrul căreia acesta a prezentat lista de 16 miniştri, dintre care, „pentru prima oară în istoria Italiei”, jumătate sunt femei.

Renzi și-a început discursul ținut în fața Senatului de la Roma cu o intensă pledoarie pentru creștere economică și un mesaj puternic pro-european. „Trebuie să facem ordine, din respect pentru copiii noştri, pentru cei care vor veni în urma noastră”, sublinia acesta, precizând că dorinţa guvernului său este să facă o schimbare substanțială de direcție, în acest sens.

„Primul nostru angajament este de a rambursa toate datoriile administraţiei publice,” a mai precizat el atunci. „Avem nevoie de o schimbare radicală a politicilor economice şi de măsuri concrete”, a declarat Renzi, care a mai promis  și „o reducere cu două cifre” a presiunii fiscale, pentru a produce rapid rezultate care fie resimțite de populația din Italia.

Victor Ponta va avea, așadar, întâlniri cu cei mai de seamă reprezentanți ai liderilor social-democraților din Uniunea Europeană, cu viitorul candidat pentru funcția de președinte al Comisiei Europene și un apropiat al țării noastre – Martin Schulz, dar și o posibilă “întâlnire la nivel înalt” cu patronul spiritual cel mai important din lumea creștină.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 feb, 2014
cantautor
o agenda foarte bogata...
se intalneste si cu presedintele forumului maghiarilor de pretutindeni?
26 feb, 2014
goPonta4President
si cu Partida Romilor din sectorul 5,cand?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ