Vrabia mălai visează sau cum vor liberalii să câștige eventul Președinția și Guvernul

| 26 feb, 2014

Zilele USL au apus, Crin Antonescu a hotărât să rupă alianța după mai bine de trei ani și a căzut, peste noapte, în dizgrația tuturor românilor. Însă, ceea ce este interesat este adevăratul motiv pentru care liberalul și-a dorit încheierea colaborării cu PSD și ieșirea de la guvernare, motiv care nu are nimic de-a face cu funcția de vicepremier pentru Klaus Iohannis.

Stenogramele ședinței Delegației Permanente de ieri au scos la iveală, așa cum bănuiam și noi de ceva timp, un Crin Antonescu îmbătat de putere, a cărui ambiție de a deține puterea absolută a curmat speranțele românilor în puterea USL de a lupta împotriva regimului Băsescu. Pe scurt, președintele liberalilor dorește să câștige eventul Președinția și Guvernul.

Acum, după ce Antonescu a pus punct unui parteneriat de bun augur pentru România, înțelegem care a fost strategia lui din ultimele săptămâni și mai ales de ce a ales să trădeze încrederea aliaților și a votanților USL – interesul propriu a luat locul interesului național în ceea ce putem numi un joc murdar a unui om care nu are capacitatea să gândească pe termen lung. Este clar că Iohannis a fost un simplu pion pe tabla de șah a liberalului, care s-a lăsat folosit în acest sens probabil cu promisiunea din partea lui Antonescu că îi va servi pe tavă șefia guvernului.

În încercarea de a găsi o explicație care să justifice cumva setea de putere a liberalului, am ajuns la două scenarii posibile. Primul pornește de la ideea că Antonescu a pierdut simțul realității și s-a trasformat într-o clonă a lui Băsescu și consideră că a devenit vreun soi de Dumnezeu pe Pământ. Se pare că liberalul a uitat că datorează PSD-ului buna coordonare și organizare atât din perioada în care USL se afla în opoziție, cât și mai târziu în cadru guvernului. PNL este recunoscut drept un partid al cărei activitate este mai debrabă una haotică, iar asta mai ales de când Antonescu a preluat șefia partidului, motiv pentru care nu ar fi rezistat la guvernare dacă nu era Victor Ponta care să ofere stabilitate și continuitate USL.

Un al doilea scenariu plauzibil, care nu înfățișează un Antonescu mai breaz decât în prima variantă prezentată, pornește de la ipoteza că ambițiile liberalului de a pune mâna pe ambele Palate este în fapt doar o strategie de manipulare a membrilor PNL pentru a vota ruperea USL și ieșirea de la guvernare. În acest caz, Antonescu conștient de faptul că se întinde mai mult decât îi este plapuma se foloșeste de astfel de promisiuni pentru a-i ține de partea lui pe liberalii și așa supărați că au pierdut puterea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 feb, 2014
anna
Crinul Ofilit
a pacalit multa lume,pentru ca are verb,adica vorbeste cu usurinta,uitandu-se ca e profesor de istorie si manevreaza in exclusivitate vorbirea orala.Cand se enerveaza ,o mai da in bara si iese la iveala proasta educatie.Ca totdeauna,tot raul spre bine,asa am aflat si noi,astia care-i tinem in spate pe munca noastra ,ca era gata sa alegem un base 2,poate chiar mai periculos ca base 1,deoarece e evident incapabil sa-si coordoneze reactiile si sa-si ascunda relele intentii.
27 feb, 2014
cantautor
candidatul USD la presedentie un liberal cu vederi comuniste..
care lustruia clantele unde se intalneau securistii..
sef la deputati un strungar..
sef la comisia Nana un seralist..
presedinte ,un marinar..
premier ,un plagiator..
ministri infractori si incompatibili..
in guvern avem PPDD(consilier Ponta),PNL(aripa Tariceanu)Pc,UDMR,PSD,PDL(ginere Blaga)
minunat guvern,minunata tara...
imi place...
o sa avem de comentat pana in 2016

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ