Iohannis, pictură naivă în jocul lui Crin

| 26 feb, 2014

Aproape o oră. Atât a durat conferinţa de presă susţinută de Crin Antonescu în urma reuniunii Delegaţiei Permanente a PNL, punând la socoteală desigur şi secţiunea de întrebări şi răspunsuri. Ce-a făcut Klaus Iohannis în acest timp? Simplu. Nimic. Primarul Sibiului a rămas ţintuit pe scaun, preferând să-l asculte cuminte pe Crin Antonescu.

La sfârşitul discursului său, Antonescu i-a invitat şi pe ceilalţi membri ai PNL prezenţi să ia cuvântul. Dar ce să vezi, linişte totală. Iohannis a rămas din nou pasiv, mulţumindu-se ascultandu-și şeful liberal cum răspunde la întrebările jurnaliştilor.

În afară poate de un uşor disconfort cauzat de atrofierea muşchilor fesieri în urma conferinţei prelungite, domnul Iohannis nu a transpirat niciun sentiment. A schiţat un singur zâmbet, atunci când Antonescu a făcut o glumă pe seama lui Gabriel Oprea. În rest, senzaţia transmisă a fost că lui Iohannis îi este mai degrabă foame şi somn, fiind gata în orice moment să dea conferinţa de presă pentru o porţie de varză săsească cu cârnăciori şi o halbă de bere nefiltrată. Dacă nu am fi ştiut mai bine, am fi putut crede că Iohannis joacă rolul unei asistente TV, dar până şi fetele care zâmbesc frumos seară de seară la Capatos au mai multe multe de spus în timpul emisiunii.

În tot acest timp, Antonescu nu a făcut nicio referire la fostul viitor vicepremier. Ciudat, nu-i aşa? În condiţiile în care în ultimele două săptămâni liberalii bătuseră toba exclusiv pe “subiectul Iohannis”, cauza declarată a nemulţumirilor fiind legate de acceptarea sau nu a lui Klaus Iohannis ca vicepremier în Guvernul Ponta. Cu toate acestea, în timpul în care anunţa ruperea USL şi ieşirea PNL-ului de la guvernare, Antonescu nu a rostit niciodată numele lui Iohannis. A vorbit în schimb despre încălcări ale obiectivelor şi ale protocolului USL, dar a făcut-o foarte vag. Cu alte cuvinte, “motivul Iohannis” nu a existat niciodată. Klaus Iohannis a fost adus de la Sibiu doar pentru a putea fi folosit mai apoi ca pretext pentru a rupe Uniunea Social-Liberală. Neamţul a venit la Bucureşti, USL s-a rupt, iar acum se poate întoarce în paşii săi domoli şi apăsaţi, înapoi la Primăria Sibiului.

De ce tot acest joc ? E simplu. Antonescu avea nevoie de o scuză pentru a rupe USL. Or, este clar că întreaga discuţie despre miniştrii propuşi de PNL a fost gândită doar pentru a acoperi adevăratele planuri ale lui Crin Antonescu, planuri ce ţin de calculele sale pentru alegerile prezindenţiale.

Antonescu şi-a dorit abandonarea proiectului USL pentru a-şi maximiza şansele de a ajunge la Cotroceni. Iar pentru asta, Iohannis a stat şi a zâmbit frumos în poză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 feb, 2014
anna
Johannis
si-a jucat rolul impus de base,oricum n-avea el nicio treaba cu ministeriatul,lucru reiesit si din singurul sau discurs mai lung pe care l-a tinut in prima zi.Acum,din neglijenta marelui Crin isi va pierde si postul de primar de pe 12 mai.
27 feb, 2014
cantautor
chestia asta ,cu muti,am vazut-o o data la PNL..
in cadrul guvernului,o vedeam saptamanal...la TV
o s-o vedem in continuare la TV..
ne conduc:economia,finantele,cultura etc..niste muti...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ