Domnul Antonescu ”nu dă raportul” despre întâlnirile secrete cu Băsescu

| 27 feb, 2014

Cele două întâlniri dintre preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, au pus presa pe jar și au dat naștere unor speculații aprinse.

Potrivit liderului PNL, temele discutate au fost de politică externă şi de securitate naţională cu precizarea importantă că nu l-a reevaluat pe preşedintele Băsescu şi că aceste discuţii au fost și trebuie percepute ca normale. Că aceste asigurări nu au fost considerate satisfăcătoare, o dovedește și recenta evoluția a discuției și recentele schimburi de replici cu jurnaliștii, care l-au făcut pe Crin Antonescu să izbucnească nervos.

La ultima sa conferință de presă, întrebat din nou pe marginea acestor întâlniri cu Băsescu, care au fost făcute abia acum publice, Crin Antonescu a replicat, vizibil nervos:

"Domnul Ponta povesteşte despre ce consilieri am sau nu eu. Ultima sa fixație este domnul Guşă. Domnul Gușă nu a fost şi nu e consilierul meu. Că mai îndrăznesc să vorbesc când şi când cu el fără să-l informez pe domnul Ponta, uite că sunt un om al dracu' şi nu îl informez. Dacă sunt al dracului, mă pot întâlni de 120 de ori pe zi cu Băsescu şi dacă vreau nu informez", a declarat Crin Antonescu.

Este cel puțin ciudat semnul de egalitate oe care liderul liberal îl pune între Cozmin Gușă și Traian Băsescu. Această scăpare în discurs vine să întărească speculațiile conform cărora Gușă ar fi elementul de legătură între Antonescu și Băsescu. Dincolo de aceste speculații, atitudinea de frondă a liberalului nu se justifică. Antonescu uită intenționat că aceste întâlniri secrete vin să contrazică flagrant poziționarea sa publică pe care o avea față de președintele Băsescu, chiar în aceeași perioadă. Este greu pentru ziariști să accepte pretextul unor întâlniri informale, normale dintre cei doi, când Antonescu avea la acea dată gesturi de frondă cât se poate de teatrale la adresa șefului statului. Antonescu pleca demonstrativ de la investirea Ramonei Mănescu, chiar înainte ca Traian Băsescu să apuce să-și spună prima propoziție a discursului prezidențial. Traian Băsescu, la rândul său, nici măcar nu-i mai trimitea Președintelui Senatului, Crin Antonescu invitațiile de rigoare absolut uzuale din punct de vedere al protocolului. Acest circ politic a fost prea mediatizat că să fie uitat atât de ușor de mass media. Ziariștii, cel puțin, sunt perfect îndreptățiți să-și exprime neîncrederea și mirarea vis-a-vis de declarațiile bizare ale liderului liberal.

Cifra de 120 de întâlniri cu Băsescu, aruncată ca un argument infantil în discuția cu presa, ascunde un detaliu îngrijorător. Liderul PNL nici măcar nu sesizează sau nu mai este dispus să facă eforturile necesare pentru a disimula atitudinea neprincipială. Ca politician, Antonescu și-a luat angajamente publice, unele scrise, altele nu, privitoare la lupta împotriva lui Traian Băsescu. Aceste angajamente sunt constrângătoare moral nu numai față de electorat ci și față de partenerii de guvernare și alianță.

În contextul la care face referire Antonescu, orice întâlnire informală sau nu cu Băsescu ar fi presupus anunțarea partenerilor politici, măcar post festum... Dacă Victor Ponta, la rândul său, ar fi avut nu 120 ci chiar și numai două întâlniri secrete cu Traian Băsescu, liderul PNL ar fi făcut ca trenul în gară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 feb, 2014
cantautor
Liderul UDMR Ciuc, Borboly Csaba, afirmă că UDMR trebuie să profite de ruperea USL, în care a avut "un oarecare rol", relatează Mediafax.
"În procesul de dezmembrare a USL, a avut un oarecare rol şi UDMR, iar după părerea mea toată lumea este de acord că trebuie să profităm de această ocazie, deoarece cultura politică din România nu a atins acel nivel ca o largă coaliţie să guverneze fără a atinge drepturile constituţionale, drepturile minorităţilor. Ne rămâne un singur drum, pe care, dacă îl urmăm, putem avea rezultate durabile şi ireversibile, iar acest drum este încheierea de acorduri bilaterale între guvernele României şi Ungariei", afirmă, într-un comunicat de presă transmis joi, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR şi al Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

El consideră că acordurile bilaterale sunt necesare deoarece prevederile acestora nu sunt supuse controlului Curţii Constituţionale şi instanţelor judecătoreşti şi nu pot fi modificate la orice schimbare a "cursului politic".
27 feb, 2014
cantautor
raportul ,il dau subalternii...
constructia politica USL nu prevedea raporturi de subordonare Antonescu/Ponta..
de fapt, pactul de coabitare prin care v-ati batut joc de vointa oamenilor(???) l-a semnat PONTA..
Comenzile de la Barosso le-a primit in plic,tot PONTA...
Cel caruia ii este teama sa candideze,de teama esecului,este tot PONTA..
Cel care readuce la guvernare UDMR-ul, este insusi PONTA...
despre intalniri secrete intrebati pe Tariceanu si pe Ponta...
eventual si pe turnatorul cu acte din USD,varanul...
el a avut multe intalniri secrete,insa au ramas si documente...
27 feb, 2014
mumata
Marele deontolog al greselilor din presa
Ca un dobitoc scapat in cap, n-ai facut decat sa plantezi o virgula intre subiect si predicat. Poate te mai prind ca faci morala pentru greseli, tarane...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ