Antonescu: Băsescu ar fi putut fi un bun antibăsist

| 26 feb, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut miercuri că preşedintele Traian Băsescu ar fi putut fi un bun antibăsist, arătând că şeful statului foloseşte fiecare prilej pentru a 'înjura' şi a 'insulta' într-o anumită direcţie politică.

'Domnul Băsescu ar fi putut fi un foarte bun antibăsist, pe gustul domnului Ciuvică, de exemplu. De ce? Pentru că exact aşa cum sunt canoanele antibăsismului mecanic, şi domnul Băsescu consideră că este normal ca, de câte ori deschide gura, de câte ori vorbeşte, mai ales de la pupitrul prezidenţial, să înjure într-o anumită direcţie şi anumiţi oameni, că are motiv sau nu are. (...) Exact cum cred că domnul Ponta, de pildă, în calitatea sa de prim-ministru, nu în calitatea sa de Victor Ponta, ar trebui să nu mai negocieze cu mare pompă cu oameni care urcă singuri scările şi care pleacă aşa cum au venit, cred că şi domnul Băsescu ar trebui să înţeleagă că, în calitate de preşedinte, are dreptul şi chiar datoria de a spune clar ce crede că nu este în ordine într-o decizie guvernamentală, într-o lege, că de aceea are şi dreptul de a o retrimite, într-o chestiune majoră. A veni şi a insulta mereu pe criterii strict partizane lideri politici, şefi de partide, oameni politici pe motiv că nu-ţi plac nu este un motiv de urmat, ci un model care sper să se încheie odată cu spectaculoasa, dar sterila, stearpa activitate prezidenţială a lui Traian Băsescu', a declarat Antonescu, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că liderii USL, prin disputa lor internă, au ajuns să pună ţara în dificultate, într-o perioadă de criză în regiune.

'Ce s-ar fi întâmplat dacă oameni de teapa lui Victor Ponta şi Crin Antonescu ar fi trebuit să îşi asume măsurile de trecere a ţării prin criză? A fost o şansă pentru România că oameni de proastă calitate ca Victor Ponta şi Crin Antonescu nu au fost atunci la guvernare. România s-ar fi îngropat cu astfel de oameni lipsiţi de responsabilitate pentru interesul naţional, lipsiţi de responsabilitate pentru declaraţiile lor, lipsiţi de responsabilitate faţă de cei care i-au ales. Nu întotdeauna cei care te aleg aşteaptă de la tine să le dai bani. Aşteaptă o guvernare corectă, în interes naţional, care să scoată ţara din dificultate. Ei, prin disputa lor, au pus-o în dificultate, într-o perioadă de criză în regiune. (...) Îi compătimesc pentru faptul că deţin funcţii şi nu au reuşit să se ridice la înălţimea funcţiilor lor', a declarat Băsescu, miercuri, la Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ