Tăriceanu: Decizia lui Antonescu nu ţine cont de interesele PNL, ci de interesele lui personale

| 26 feb, 2014

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu, proaspăt demisionat din Partidul Naţional Liberal, a declarat miercuri seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că decizia lui Crin Antonescu de ieşire din Uniunea Social Liberală nu ţine cont de interesele PNL, ci de interesele lui personale.

'Eu cred însă că această decizie pe care Crin Antonescu a promovat-o cu multă insistenţă şi în final sigur a fost adoptată printr-un vot larg nu ţine cont de interesele PNL, ci ţine cont de interesele lui personale(...) Proasta gestionare a relaţiei în PNL făcută de preşedintele Crin Antonescu îl duce la un moment dat la concluzia, sigur după ce verşi toate invectivele posibilele la adresa partenerului cu care ai ieşit la braţ, mă refer la Victor Ponta, califici în fel şi chip partidul, îl faci fost partid de comunişti (...) cel fel de parteneri mai sunt când îi califici aşa, cum te mai duci să stai de vorbă cu ei faţă în faţă? Şi îşi dă seama că e cam greu să le mai ceară susţinerea pentru mandatul prezidenţial. Atunci îşi face o socoteală simplă, nu mai am ce să fac, trebuie să plec în altă parte. E o opţiune personală, nu partidul simte nevoia despărţirii de PSD, ci el, ca lider politic. Ia această decizie şi caută un motiv puternic pentru care să facă această ruptură', a afirmat Tăriceanu.

Acesta a spus că motivul ieşirii din USL i-a venit liderului liberal în momentul în care s-a pus problema demisiilor unor miniştri, remanierea guvernamentală, ocazie cu care nu a dorit să găsească o soluţie la criza politică apărută.

'Din acel moment s-a făcut un singur lucru foarte clar: Crin Antonescu nu a dorit să găsească o soluţie la criza politică în care s-a intrat şi care era foarte uşor de găsit. PSD şi Ponta renunţă la pretenţiile pe care le-au avut iniţial, de a pune un vicepremier de la PC, de a numi trei miniştri delegaţi ca miniştri plini, renunţă la aceste condiţii, rămânea ca PNL să facă nominalizări pe posturile pe care le-am avut, nu pierdeam absolut nimic, nici nu câştigam, dar nici nu pierdeam, ca de altfel şi partenerii noştri. Şi s-a văzut în acel moment că nu se doreşte această soluţie de ieşire din criză', a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Politicianul a mai spus că Antonescu, în calitate de candidat la prezidenţiale, încearcă să găsească o altă formulă prin care să câştige alegerile, însă o vede ca pe o formulă perdantă.

'Care este această formulă? Le-am spus colegilor mei şi o subliniez acum: când vezi că PSD are ponderea pe care o are şi pe scena politică românească şi în cadrul USL, mai aduce lângă ei după cum vedem astăzi, se confirmă, partidul minorităţii maghiare, UDMR, ei reuşesc în acest fel, nu foarte simplu dar în orice caz eficace, să strângă peste 50% din voturi. Şi atunci îmi pun problema foarte clar: ce face candidatul PNL, unde se duce să-şi caute voturile, în condiţiile în care propriul partid, PNL-ul pare să aibă un scor relativ bun dar insuficient? 20% nu este un scor care să-i dea propriului candidat şansă reală să câştige alegerile prezidenţiale. Deci trebuie să meargă să adune voturile din partea celorlalte partide. Să zicem că este candidatul aşa-zis al dreptei, numai că dreapta este extrem de divizată: avem PDL, avem Forţa Civică, avem PMP, condus din umbră de preşedintele Băsescu. Deci până la urmă va trebui să ceară voturile acestor partide şi dacă stăm să adunăm tot nu fac 50%', a subliniat politicianul.

Acesta a mai spus că se ajunge în situaţia deloc de invidiat în care Crin Antonescu începe să-i facă 'tot felul de semne şi un fel de curte, aşa, ascunsă, domnului Băsescu, pentru că are nevoie de voturile lui'. ''Iar eu care am văzut o lungă perioadă de vreme ceea ce a încercat Traian Băsescu să facă în acţiunea sa politică, să distrugă PNL să-l asimileze, să-l absoarbă, să distrugă guvernul care era format pe osatura PNL, vă pot spune că este mult prea mult pentru mine. Dacă pentru alţi colegi de-ai mei acest lucru este acceptabil, este un fapt divers, face parte din jocul politic, eu cred că în politică trebuie să avem totuşi o minimă conduită morală', a accentuat Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ