Tăriceanu: Voi înfiinţa Partidul Reformator Liberal. Sunt convins că îl voi învinge pe Crin Antonescu

| 26 feb, 2014

Invitat într-o emisiune la postul de televiziune Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu, care a demisionat miercuri din PNL, a declarat că este interesat de o posibilă candidatură la preşedenţia României din partea USD şi că va înfiinţa un nou partid politic, care se va numi Partidul Reformator Liberal.


Declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu:

--- Am sa va marturiesc ca e una dintre  cele mai grele decizii pe care le-am luat in viata mea deoarece mi-am petrecut toata viata politica in PNL. Am avut onoarea sa conduc acest partid si sa fiu prim ministru. Prima chestiune este de ordin moral: avem cu totii o minima responsabilitate fata de cetateni, fata de cei care ne voteaza, fata de cei care si-au pus in noi gandurile de viitor, de mai bine.

--- Daca as fi fost in pozitia presedintelui partidului, m-as fi gandit de o sută de mii de ori inainte sa declansez o criza politica care implica viata cetatenilor.

--- Noi, care reprezentam o insula de stabilitate politica, o ancora la granita cu fostul impreiu sovietiv, trebuie sa avem o atitudine care sa fie in concordanta cu aceste asteptari.

--- Observ ca, din ce in ce mai mult, in PNL, chestiunile care au valoarea simbolica, valorile liberale sunt privite cu dezinteres. Eu, cand am venit la PNL, am vazut oameni animati de idei si principii si mi-as fi dorit ca partidul sa ramana in acelasi fel. Foarte multi dintre colegii mei au sustinut in particular ca nu sunt de acord cu o posibila iesire decizie din USL, dar la sedintele la care au particitat, au votat fara niciun fel de probleme.

--- Nu ma mai simt acasa. PNL a fost, intr-un fel, casa mea politica, dar am vazut o deteriorare si am luat o decizie care mi-a fost foarte dificila, dar asta nu inseamna ca nu raman in continuare membru al familiei liberale.

--- Crin Antonescu nu vrea sa recunoasca ca ii face cu ochiul lui Traian Basescu. USL a functionat 3 ani, a sesizat cineva diferente ideologice majore? Dispute ideologice? Nu, ele n-au existat. Poate, ar fi justificat la un anumit moment o ruptura, dar ce vedem? Ca disputele sunt legate de nume, de posturi. Oamenii au dreptul sa spuna ca bataia e pe ciolan. Ce justifica aceasta miscare?

--- Cel mai mult imi doresc, impreuna cu partenerii din USD sau USL, cum vreti sa-l numiti, sa refacem acest proiect pe nume USL. Oamenii si-au pus in noi sperante, premisele ca Romania sa iasa din criza sunt foarte bune si nu trebuie sa ratam. In loc sa ne preocupe jocurile politice, sa vedem ce putem face impreuna si sa aducem rezultate palpabile pentru oameni, pentru cei care si-au pus sperantele in noi.

--- Nu ma intereseaza niciun post, am fost prim ministru, e caraghios sa-ti doresti ceva mai putin. Poate imi doresc ceva mai mult.

--- USL poate si are nevoie de o componenta liberala consistenta, vreau sa infiintez o noua formatiune liberala, vreau sa aducem oameni noi, tineri, cu competenta, si cu care sa dam un nou suflu USL-ului. Mai departe, ne gandim la o posibila candidatura la prezidentiale.

--- Sunt convins ca il voi invinge pe Crin Antonescu la prezidentiale.

--- O sa infiintez un nou partid. Se va numi  Partidul reformator liberal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 feb, 2014
Dan Simedru
De fiecare data cand a plecat din PNL, si a mai facuto de vreo 3 ori, ca sa-si faca partide "aripioare", la PNL, Tariceanu a luat cate o "decizie foarte grea"!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ