Crin a rupt USL. Antonescu vrea sa joace cu Băsescu împotriva foștilor aliați

| 27 feb, 2014

După o lungă perioadă în care Crin Antonescu era nehotărât cu ce „picior vrea să joace”, în sfârșit, s-a decis. Președintele PNL a hotărât să iasă de la guvernare și din USL și să se alieze cu Traian Băsescu împotriva foștilor aliați, cu scopul de a putea câștiga alegerile prezidențiale de pe partea dreaptă a eșichierului politic și din Opoziție.

Conducerea PNL a adoptat, marți seară, în ședința Delegației Permanente a liberalilor, rezoluția privind ieșirea PNL din guvernarea USL a determinat demisia în bloc a miniștrilor PNL și a secretarilor de stat, fiind solicitată și demisia premierului Victor Ponta.

Din cei aproximativ 200 de membri ai Delegației Permanente, majoritatea au votat pentru ieșirea PNL-ului, însă o poziție echilibrată în acest haos a fost cea a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, care a votat împotriva ruperii USL, alături de alți șase liberali. Ulterior, CPT și-a dat demisia din PNL, solicitând în mod public rămânerea în USL și continuarea guvernării.

Ruperea USL se pare că a fost un lucru foarte dorit de liberali, care au refuzat cu toată tăria să accepte numirile în funcție și pozițiile pentru Klaus Iohannis, pe care PSD i le-a oferit de nenumărate ori în cele două săptămâni de criză în USL. Mai mult, înainte de ședința liberarilor, președintele PSD a ținut o declarație de presă prin care a rememorat buna colaborare cu cei din PNL și în care și-a reexprimat dorința de a continua guvernarea de succes împreună cu liberalii.

În schimb, Crin Antonescu nu numai că nu a încercat să poate o discuție cu premierul Victor Ponta pentru a găsi o cale de a salva USL, ci a acționat doar pentru a aduce atacuri foarte greve la adresa fostului aliat și la adresa întregii USL, sub sigla căruia a condus țara timp de doi ani.

Mai mult, Antonescu chiar a avut tupeul de a ironiza tonul în care președintele PSD a facut apel către liberali pentru a nu crea o situație de instabilitate pe scena politică și a subliniat public că se poate întâlni de câte ori vrea cu Traian Băsescu.

„Mă pot întâlni de 120 de ori pe zi cu Traian Băsescu și dacă vreau nu informez. Nu dau raportul nici la domnul Ponta, nici la altcineva”, este afirmația lui Crin Antonescu, care transmite un semnal foarte clar: că liderul PNL este gata să se alieze cu Traian Băsescu împotriva celor 7,4 milioane de români care au votat la referendumul din 2012.

Iar această strategie de a rupe USL și de a se face front comun cu Traian Băsescu nu este deloc agreată de celelalte forțe politice de centru dreapta. PDL respinge ideea unei colaborări cu PNL, iar PMP a declarat, prin Elena Udrea, că nu-l va susține pe Crin Antonescu la prezidențiale.

Drept urmare, Antonescu se pare că a făcut o mare greșeală prin ruperea USL și prin alierea cu Traian Băsescu, care nu va aduce niciun beneficiu Partidului Națioanl Liberal, ci, din contra, va asigura grupării liberale statutul de marionetă în mâinile lui Traian Băsescu!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 feb, 2014
nevestele vesele
anna?
Despre întâlnirea de la Guvern cu Victor Ponta a fostului premier, CT Popescu este tranșant. “Calitatea pe care i-am apreciat-o întotdeauna domnului Călin Popescu Tăriceanu a fost nesimțirea. Spuneam și altă dată că omul acesta va trăi o sută de ani. E un mit mediatic și politic. Domnul Tăriceanu a ajuns premier și președinte al PNL prin retragerea lui Teodor Stolojan, beneficiind de acel concurs de împrejurări. A fost proiectat pe scenă de domnul Băsescu, dacă n-ar fi apărut alături de domnul Băsescu nu ar fi fost ales nimic de unul singur. A scris acel bilețel celebru, spunea domnul Antonescu că nici el, nici Călin Popescu Tăriceanu nu au încercat să intervină în Justiție. Păi bilețelul acela cu Dinu Patriciu ce era, altceva decât o intervenție brutală în Justiție?

Acest domn, fiind prim-ministru, s-a remarcat prin viteza cu care a cheltuit banii pentru a mituii populația ca să rămână el prim-ministru în stilul”programul mită pentru națiune” pe care tocmai l-a declanșat acum domnul Ponta cu electorata. Exact același lucru l-a făcut atunci domnul Tăriceanu. Acesta ne spunea în 2009, când criza devenea tot mai palpabilă peste tot, să investim în imobiliare în SUA, pentru că urmează o perioadă de prosperitate.

Acest domn a vândut în avans rezervele de gaz din Platoul Continental al României, după ce s-a câștigat procesul la Haga prin prestația domnului Aurescu. După aceea s-a descoperit că domnul Tăriceanu vânduse unei firme străine rezervele de gaz. În aceste condiții, care sunt marele fapte economico-financiare și politice ale acestui domn?”, se întreabă CT Popescu.
27 feb, 2014
nevestele vesele
pentru Anna
un sociolog spunea ca daca cei cu putine clase ar primi interdictie la vot,PSD-ul ar ramane sub 1%..
din fericire,e democratie...
27 feb, 2014
nevestele vesele
Basescu-Crin?Ponta-Tariceanu?udmr-Voiculescu?
Nevestele vesele din Windsor
În centrul acțiunii este Sir Tariceanu un politician batran și afemeiat.. Pentru a pune mâna pe banii unor femei, John fiind convins de farmecul său asupra sexului frumos, va cere în căsătorie în același timp mai multe femei. (PNL,PSD,PC,UDMR)Femeile se distrează pe socoteala fiului vitreg de turnator, care demascat, va fi atras de femei într-o atrapă. În cele din urmă ghinionistul Tariceanu, trebuie să fugă.Se foloseste de Citroen…
27 feb, 2014
anna
Se vede
Cat de prost si needucat esti!Trebuia sa stim si noi?N-ai decat sa te basesco-antonesti ,cat poftesti.Noi nu vrem.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ