Ponta: Cred ca Basescu i-a intins o capcană lui Antonescu

| 26 feb, 2014

Invitat la emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3, presedintele PSD si premierul Romaniei, Victor Ponta, a declarat că înţelege decizia liberalilor de a ieşi de la guvernare si speră in continuare că nu e o decizie ireversibila. Liberalii au decis, marti seara, sa iasa de la guevrnare si au rupt alianta cu social-democratii, dupa 3 ani de "mariaj"politic.

De asemenea, Victor Ponta a afirmat ca, in cazul in care se reface USL, va sustine la prezidentiale candidatul pe care liberalii l-ar propune.

Declaratiile premierului:

--Ieri am avut un ultim apel, eram suparat si ingrijorat,  m-a sunat Antonescu si am avut o speranta. Regret foarte tare decizia partenerilor dar in acelasi timp sper ca nu e o decizie ireversibila.

-- Sunt dezamagit dar in acelasi timp cred ca lucrurile se pot indrepta. E o decizie politica pe care o inteleg.

--- In mod sigur, nu toata vina apartine domnului Antonescu. Am gresit si eu, au gresit si altii. Perceptia mea este aceea ca, competitia din noiembrie pt functia de prezidentiale a fost considerata mai importanta decat batalia impotriva lui Basescu si programul nostru de guvernare.

--- Important este sa fii altfel decat Basescu, un altfel de presedinte. Guvernarea tarii, batalia cu regimul Basescu sunt mai importnate decat competitia cu prezidentialele.

--- in 2014, trebuie sa ne gandim cum ne indeplinim obiectivul pt care s-a creat USL.

--- De mai multe ori am discutat cu Antonescu si am intrebat de ce nu-l propune pe Tariceanu (la economie, finante), eu mi-as fi dorit sa-l am in guvern.

--- Am fost intrebat pe cine vad presedinte. Am reafirmat, optiunea mea este de a ramane prim ministru. Functia de presedinte nu e o functie numita, presedintele trebuie sa fie votat de romani, cel putin 5 milioane de romani. Sondajele spun ca exista 5 oameni care pot fi alesi: Arafat, Isarescu, Oprescu, Tariceanu, Antonescu, Mihai Razvan Ungureanu.

-- Ce ma intereseaza e ca viitorul presedinte sa fie total diferit de Basescu.

---  Singura formula pe care o iau in calcul este: cred ca proiectul de succes si optiunea numarul 1 este refacerea unuiunii liberale cu un candidat unic la prezidentiale.

--- As face tandem cu Tariceanu sau cu orice candidat liberal in care am incredere.

--- Daca refacem USL, as sustine candidatul pe care liberalii l-ar propune, ca e Antonescu sau altul.

--- Vreau sa precizez: nu se pune problema sa fie Tariceanu in gurvern, nu mi-a cerut nicio functie.

--  Daca Antonescu a simtit nevoia sa se sfatuiasca despre situatia politica de la Chisinau, n-am nimic impotriva sa se sfatuiasca cu Basescu. Nu m-am intalnit niciodata cu Traian Basescu fara sa-i spun inainte lui Crin Antonescu, pentru a nu lasa loc de speculatii.

--- Cred ca Basescu, prin diversi formatori ai sai, i-a intins o capcana lui Antonescu. Daca esti anti-Basescu, daca nu esti in tabara aceasta, inevitabil esti in celalata parte. Nu e prea tarziu sa iasa din aceasta capcana.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ